www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Tomáš Pletka si závody na Sardinii užil

foto

24. června 2010 • 17:00

Tomáš Pletka se na přelomu května a června vydal na dobrodružství zvané Rally d’Italia – Sardegna. Soutěžní ‘výlet’ na první pořádnou šotolinu v jeho závodnické kariéře zakončil se ctí na velice pěkném sedmnáctém místě absolutně a třetím ve třídě A6. Výsledky ale nebylo to nejdůležitější, kvůli čemu se posádka Gekon Racingu do Itálie vydala.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Rally d'Italia - Sardegna od André Lavadinha

foto

18. června 2010 • 16:00

O prvním červnovém víkendu se na italském ostrově Sardinia uskutečnil další díl seriálu Intercontinental Rally Challenge. Rally d'Italia - Sardegna se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, jehož snímky si můžete právě prohlédnout.

příspěvků: 1 celý článek »

Nehoda na Sardínii připravila Franze Wittmanna o Ypres (+FOTO z nehody)

foto

18. června 2010 • 14:30

Rakouský pilot Franz Wittmann nezačal na Rally d'Italia Sardegna špatně, i díky odstoupením řady soupeřů měl téměř jisté body. Nehoda na páté rychlostní zkoušce však znamenala konec nadějí nejen v Itálii, ale i pro nadcházející Ypres.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally d'Italia - Sardegna od Romana Kašpárka

foto

16. června 2010 • 18:50

O prvním červnovém víkendu se na italském ostrově Sardinia uskutečnil další díl seriálu IRC. Rally d'Italia - Sardegna se zúčastnila i početná skupina českých fanoušků. Jejich součástí byl i Roman Kašpárek, na jehož téměř stovku fotografií se můžete právě podívat.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie Marka Pléhy z Rally d'Italia - Sardegna

foto

10. června 2010 • 01:00

O uplynulém víkendu se na italském ostrově Sardínie uskutečnil další díl seriálu Intercontinental Rally Challenge. Podél tratě se sešel velký počet českých diváků. Nechyběl mezi nimi ani náš redakční spolupracovník Marek Pléha, jehož fotografie si můžete právě prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl osmý – Jdeme do finále

foto

8. června 2010 • 09:00

Včera jsem narychlo sdělil, že plán na dnešní den není jasný. V noci však došlo k rychlé poradě. RZ 8 a 10 Coiluna a pak přejezd na RZ 13 Monte Olia. Navečer předat apartmány, dojet do Porto Cervo na závěrečnou rampu a pak rovnou na trajekt. Budíček byl naštěstí až v půl sedmé, odjezd v sedm přes servis v Olbii pro Pluta.

příspěvků: 3 celý článek »

Juho Hänninen vyhrál dramatickou rally na Sardinii

foto

6. června 2010 • 23:25

Špičkovou podívanou s bojem o každou vteřinu předvádělo celé startovní pole na pátém podniku Intercontinetal Rally Challenge na italském ostrově Sardínii. V cíli se radovala posádka Juho Hänninen-Mikko Markkula z továrního týmu Škoda Motorsport, třetí místo obsadili týmoví kolegové Jan Kopecký-Petr Starý.

příspěvků: 2 celý článek »

Peugeoty na Sardinii opět ve stínu Škody

foto

6. června 2010 • 21:30

Jestliže se po první etapě Rally d’Italia-Sardegna zdálo, že Peugeot vstává z popela a přetrhne úspěšnou sérii Škody, dnešek dal za pravdu opaku. Další vítězství v sezoně si připsal Juho Hänninen, který tak pokračuje v neuvěřitelné sérii všech letošních startů dokončených na stupních vítězů. Úspěch Škody Motosport podtrhl třetím místem Jan Kopecký; ten v poslední sekci zle dotíral na Paola Andreucciho, který ale zúročil bohaté zkušenosti s místním prostředím a stříbro si nenechal ujít.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl sedmý – Galeje pokračují

foto

6. června 2010 • 09:30

Sobota ráno. Budíček o půl šesté. Šesté vyrážíme směr servis, kde chvilku pobudeme, naložíme Pluta a frčíme na RZ 3. Parkujeme blízko startu a pak mašírujeme po RZ a hledáme vhodné místo. Dopadá to jako vždy. Mladí pokračují stále dál. Žádné místo jim není vhod. Asi po dvou kilometrech chůze už na ně kašlu.Vylezu na kopec, odkud je krásný výhled na asi dva kilometry tratě. Je tu i spousta diváků. Ostatní jsou kdesi v prachu a později mě budou přesvědčovat, že měli to nejkrásnější místo RZ.

příspěvků: 3 celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl šestý – Galeje začaly

foto

6. června 2010 • 09:00

Páteční ráno se probouzí do oblačnosti. Budíček v šest a odjezd o půl sedmé. Na shake přijíždíme včas po sedmé. Tam zjišťujeme, že pořadatelé posunuli start o 150 metrů až do druhého vracáku z boční cesty. Znalí fandové jistě vědí, o čem mluvím. Bývala tam betonová bariéra.

žádný příspěvek celý článek »

První etapa Sardinie: comeback peugeotů

foto

5. června 2010 • 22:20

Poměrně dramatický průběh měla první etapa pátého podniku seriálu IRC, který letos poprvé zavítal na středomořskou Sardinii. Po zrušení páteční speciálky posádky do soutěže vlétly po nohách, rovnou do nejdelší RZ celé rally. A hned první průjezd se stal osudným pro řadu favoritů.

žádný příspěvek celý článek »

Wilks utrpěl při nehodě na Sardinii zlomeninu bederních obratlů

foto

5. června 2010 • 17:30

Nešťastně skončil pátý díl seriálu Intercontinental Rally Challenge pro jezdce týmu Škoda UK Motorsport, Guye Wilkse. Ten v úvodní vložce soutěže ve velké rychlosti havaroval a po leteckém převozu do nemocnice doktoři diagnostikovali zlomeninu prvního a druhého bederního obratle. Wilks zůstane přes noc na pozorování a doufá, že se domů vrátí podle původního plánu v pondělí. Předběžná délka rekonvalescence není prozatím známa.

příspěvků: 3 celý článek »

Sledujte Rally d'Italia - Sardegna a Rajd Polski ONLINE!

foto

4. června 2010 • 20:15

Stejně jako u všech předešlých soutěžích seriálu Intercontinental Rally Challenge můžete i o tomto víkendu sledovat průběh on-line se serverem AutoSport.CZ. Tentokrát čeká na jezdce pátý díl seriálu, šotolinová Rally d'Italia - Sardegna. Ta proti plánu startuje až v sobotu dopoledne, neboť zahajovací speciálka v Cagliari byla již dopředu zrušena. Zároveň můžete sledovat i třetí podnik Mitrovství Evropy u našich severních sousedů, Rajd Polski.

žádný příspěvek celý článek »

Přední jezdci před startem Rally d’Italia Sardinia

foto

4. června 2010 • 20:00

Ohlasy předních jezdců před startem pátého podniku letošního kalendáře Intercontinental Rally Challenge, kterým je dnes startující Rally d’Italia Sardinia.

příspěvků: 1 celý článek »

Rally Sardinia 2010 díl pátý – Dovolená skončila

foto

4. června 2010 • 08:30

A je to tady! Poslední den dovolené je fuč a zítra začínají tradiční rallyové galeje. A jak ho prožili naši účastníci? Jak asi! Zase chrápali po probdělé noci, kterou zakončili o čtvrté hodině ranní. Jen já, jako ranní ptáče, vstal o sedmé a s ranním sluncem zanořil svých 115 kilogramů do klidných vod zálivu Golfo Aranci. Co vám mám povídat. Pohádka. Po deváté se začínají pomalu trousit hrdinové noci s více, či méně podlitýma očima. I jejich kroky posléze míří, kam jinam, na pláž za vodou a sluncem.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist