www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Prokop zvažuje start na Sardinii

12. května 2010 • 12:30

Martin prokop zvažuje možnost startu v nejbližším podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge, kterým bude začátkem června středomořská Rally d’Italia – Sardegna. Sedmadvacetiletý pilot se sice primárně věnuje mistrovství světa a jeho odnoži SWRC, ale chce využít italský podnik k posbírání dalších zkušeností s jeho novou Fiestou S2000.

„Stále nás čeká hodně práce na autě, protože v současné chvíli s ním ještě stále nejsem úplně spokojen,“ řekl Prokop. „Před dalším podnikem SWRC máme velkou pauzu, kterou chceme nějak vhodně využít. Rozhodujeme se, zda investujeme prostředky do testování, nebo zda absolvujeme ostrý start na Sardinii. Rozhodnu se během tohoto týdne.“

V případě kladného rozhodnutí o italském vystoupení Jipocar Racing nebude mít žádný problém dostat auto, které minulý víkend jelo na Novém Zélandu, na start evropského podniku. Tým totiž auto neposlal domů lodí, nýbrž letecky. Česká fiesta by doplnila tu, se kterou svůj letošní program v IRC zahájí Andreas Mikkelsen. Pro oba dva jezdce to ale nebude první seznámení se seriálem Intercontinental Rally Challenge; jak mladý Nor, tak i úřadující juniorský mistr světa se již v minulém roce potkali na naší Barum Czech Rally Zlín.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist