www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Impromat Rallysprint Kopná

Kresta vyhrál Kopnou a vede domácí šampionát

16. května 2010 • 08:05

Roman Kresta se spolujezdcem Tomášem Kašpárkem vyhráli v Peugeotu S2000 Impromat Rallysprint Kopná ve Vizovicích. Po třech závodech se Kresta díky druhému vítězství v sezoně posunul do čela mistrovství České republiky.

Druhý skončil obhájce loňského prvenství Jaromír Tarabus s fordem, který měl více než půlminutovou ztrátu. Dosavadní lídr šampionátu Roman Odložilík ve fabii obsadil čtvrté místo za Polákem Grzybem a v celkové klasifikaci ztrácí na Krestu pět bodů. Kresta s Tarabusem vzali režii soutěže do svých rukou hned od první rychlostní zkoušky a střídali se ve vedení. Pozdější vítěz vyhrál šest testů, Tarabus dva. Rozhodnutí padlo v předposlední erzetě, v níž Tarabus po defektu nabral téměř čtyřicetisekundovou ztrátu a přišel o první místo.

„Nasadili jsme s Tarabusem hned po startu vysoké tempo. Pokud by soupeř neměl defekt, tak bych zřejmě nevyhrál. Soutěž jsme brali hlavně jako prověrku před Rallye Český Krumlov, která se uskuteční příští týden. S výsledkem jsem spokojený, s vozem jsme měli ještě nějaké problémy,“ uvedl Kresta, který vyhrál v Kopné už potřetí.

Tarabus si ke sprintu pouze odskočil z 'velkého' šampionátu. „Letošní ročník byl určitě náročnější. Tuším, že mě defekt v předposlední rychlostní zkoušce potkal při nájezdu do Vlčkové. Takřka polovinu trasy jsme jeli na prázdné pneumatice. S druhým místem jsem po této smůle spokojený,“ poznamenal Tarabus.

Z favoritů odstoupil s poruchou motoru už ve druhé rychlostní zkoušce Jan Štěpánek, ve třetí zradila převodovka Milana Pantálka a Igor Drotár skončil ve stejném testu mimo trať. Seriál ve sprintrally bude pokračovat 19. června Rallye Krkonoše.

Kompletní výsledky

Další informace k soutěži

Diskuze k soutěži

ČTK. Foto: Josef Petrů
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist