www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

Program Rally Krkonoše

18. května 2010 • 08:00

Po právě skončeném Rallysprintu Kopná čeká na posádky EcoSun MČR ve sprintrally a K4 Poháru ČR v rally ve dnech 18. a 19. června Rally Krkonoše s centrem ve východočeském Trutnově. Do podhůří Krkonoš se chystají rovněž posádky MČR v rally historických automobilů, ty však čeká ještě ve dnech 20. – 22. 5. Rally Český Krumlov. Na co se všichni tito jezdci mohou těšit?

Uzávěrka přihlášek 4. Rally Krkonoše je naplánována na 4. 6. ve 20:00. V tomto termínu budou uzavřena rovněž zvláštní přání týmů na rozestavení v servisním parkovišti. Dva dny poté, tedy 6. 6. opět ve 20:00 budou na www.rallykrkonose.cz zveřejněny mapy soutěže spolu s popisem jednotlivých diváckých míst. 8. 6. ve 20:00 bude po dalších dvou dnech zveřejněn seznam přihlášených posádek ve startovním pořadí, ke kterému se budou posádky moci vyjádřit opět předem.

První posádky mohou do centra soutěže dorazit ve čtvrtek. Od 14:00 začíná v autosalonu Škoda firmy Autostyl na Horské ulici prezentace posádek. Její druhé kolo se koná v pátek od osmi do dvanácti hodin. V osm hodin ráno začínají pro posádky seznamovací jízdy na tratích rychlostních zkoušek a pro týmy se otevírá servisní zóna. Spolu se začátkem administrativních přejímek ve 12:00 se otevírá tiskové středisko rally, které bude kromě akreditací schválených Mediasportem udělovat také ad-hoc akreditace zejména místním novinářům.

První soutěžní vozy se na scéně objeví ve dvanáct hodin, kdy se začínají vydávat sledovací jednotky ONI systému. O půl jedné pak začíná v servisu autosalonu Toyota v Autostylu technická přejímka. Parkování vleků bude tradičně organizováno v prostorách Textilinvestu a Epra naproti Autostylu. Od půl sedmé je po přejímkách připraven pro diváky program na Krakonošově náměstí. Na tiskovou konferenci spojenou s představením účastníků setkání legend navazuje autogramiáda a v sedm hodin začnou v minutových intervalech přejíždět posádky startovní rampu při svém slavnostním představení. Ve 21:00 bude vyvěšena startovní listina závodu.

Soutěžní část Rally Krkonoše začíná v sobotu v 9:00, kdy na trať první rychlostní zkoušky vyjede od Autostylu posádka se startovním číslem 1. Po absolvování dvou kol na čtyřech tratích se servisem uprostřed se posádky zpět u Autostylu objeví cca v 15:30. Ihned po dojezdu je připravena závěrečná technická prohlídka a v 16:00 tisková konference s nejúspěšnějšími posádkami soutěže. Předběžné konečné výsledky budou známy v 18:00, po půlhodinové lhůtě pro protesty bude v 18:30 rozpuštěno uzavřené parkoviště.

Tradičním zakončením Rally Krkonoše je v 19:00 vyhlášení vítězů v trutnovském hotelu Patria. Kromě posádek Rally Krkonoše si ho nenechají ujít ani někteří účastníci setkání legend. Ti se ujmou také předání cen. Doufáme, že také v letošním roce proběhne vše hladce, a že posádky, diváci i činovníci si celý víkend v Trutnově náležitě užijí.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist