www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Ogier se znovu představí v IRC, Proton až v Belgii

20. května 2010 • 18:20

Nedlouho po oznámení startu Mikko Hirvonena na belgické Ypres Rally přichází zpráva o dalším jezdci z MS, který se představí v seriálu IRC. Oním jezdcem není nikdo jiný než šestadvacetiletý Sebastien Ogier, pilot Citroen Junior Teamu a jeden z nejvýraznějších talentů současnosti.

Již po lednové Rally Monte Carlo, kde spolu tito dva jezdci svedli napínavou bitvu o vítězství, kterou v závěru soutěže bohužel ukončila porucha alternátoru na voze Ogiera, se objevily spekulace, že by se oba mohli v průběhu sezony znovu představit v seriálu IRC. Tyto spekulace se nyní ukázaly jako pravdivé. Francouz Ogier se s Peugeotem 207 S2000 představí již za dva týdny na italské šotolinové Rally Sardinia a o měsíc později také na belgických asfaltech v okolí města Ypres.

Oproti původním plánům se v Itálii nepředstaví britský tým MEM, provozující exotický Proton Satria S2000. Vše vysvětluje šéf týmu, Chris Mellors. „Ano, je pravda, že jsme plánovali začít od Rally Sardinia. Ale nakonec padlo rozhodnutí startovat až na Ypres Rally a italský start vypustit, jelikož chceme vůz pořádně otestovat na asfaltu, na což by nám po Sardinii zbylo minimum času. Přes zimu jsme hodně testovali na šotolině a vůz se podařilo výrazně zlepšit, a proto se teď chceme se stejným úsilím věnovat přípravě našeho týmu na Ypres Rally, která je bezpochyby evropskou klasikou.“

- W - ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist