www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Mikkelsen spokojen s testy fiesty

24. května 2010 • 10:30

Koncem minulého týdne se v britské Cumbrii se v rámci přípravy na blížící se Rally d’Italia – Sardegna uskutečnil test Andrease Mikkelsena. Mladý Nor poprvé vyzkoušel kombinaci Fordu Fiesta S2000 obutého do pneumatik Hankook.

Dvacetiletý jezdec absolvuje s továrním vozem sedm podniků letošního Intercontinental Rally Challenge a právě Sardinie začátkem června celý kolotoč zahájí. Vedle Mikkelsena opět usedne jeho osvědčený spolujezdec Ola Fløene, který byl na testu rovněž přítomen. Norská posádka s vozem najela zhruba 130 zkušebních kilometrů, po kterých nijak neskrývala spokojenost s průběhem testu.

„Auto se řídilo velice pěkně a rovněž z pneumatik Hankook mám dobrý pocit,“ řekl Mikkelsen. „S kombinacíFiesty S2000, pneumatik Hankook a podpory týmu u M-Sport v zádech se už nemůžu dočkat prvního letošního startu v IRC. Před samotným startem nás čeká ještě jeden test přímo na Sardinii, nicméně už teď mám dobrý pocit.“

Po italské šotolině se norské duo Mikkelsen – Fløene ukáže ještě v belgickém Ypres, na Azorech, na české barumce, na Sanremu, ve Skotsku a také na závěrečném podniku celé sezony na Kypru.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist