www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Sardinie pravděpodobně bez Al Attiyaha

24. května 2010 • 11:10

Katarský jezdec Nasser Al Attiyah i po rozžehnání se s týmem RGRS neopouští své plány účastnit se vybraných závodů letošního IRC. S návratem do Fiesty S2000 ale vyvstávají problémy, které letošní seznam závodů někdejšího mistra PWRC dost pravděpodobně pozmění.

Al Attiyah debutoval v IRC při březnové Rally Argentina a dalším startem měla být Rally d’Italia – Sardegna, konaná už za dva týdny na známém středomořském ostrově. Katařan se ale domnívá, že z technických důvodů se šotolinové soutěže nebude moci zúčastnit. „Určitě letos nastoupíme do několika závodů IRC, jenže v této chvíli máme k dispozici jen jedno jediné auto,“ řekl Al Attiyah, který se po opuštění Fabie S2000 od belgické stáje RGRS vrátil ke starému známému Autotek Motorsportu a jeho Fiestě S2000. „Prioritou je pro nás světový šampionát. Tam je teď na řadě Portugalsko, jenže protože se Sardinie jede jen o jeden týden později, nebude mít tým patrně dostatek času na přípravu auta. Rád bych na Sardinii startoval, ale absolvovat dvě soutěže s tím samým vozem není moc dobrá kombinace. Je potřeba se na každou rally pečlivě nachystat.“

Al Attiyah s fiestou úspěšně zahájil letošní sezonu, když vyhrál domácí Qatar International Rally, úvodní podnik FIA Modele East Rally Championship; bylo to shodou okolností ve stejný čas, kdy Mikko Hirvonen mířil za výhrou na zasněžených zkouškách nad Monte Carlem. Později přesedl do Škody, ale po neshodách s týmem se opět vrací k Fordu. „Fiesta a Fabia jsou na řízení podobné, takže předpokládám, že nebudu mít velký problém vrátit se za volant fordu,“ řekl Al Attiyah.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist