www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Geko Ypres Rally (+ME)

Dave Weston jun. vstoupí do seriálu IRC

26. května 2010 • 14:50

Devatenáctiletý skotský mladík Dave Weston jun. vstoupí do seriálu Intercontinental Rally Challenge. Kromě účasti v kompletním seriálu britského mistrovství by mu měly do kalendáře přibýt i čtyři start v IRC včetně zlínské Barum Rally.

Syn předního britského jezdce Dave Westona zahájil svou kariéru v rallycrossu, v roce 1997 přestoupil do Fiesta ST Trophy. Již o rok později usedl do vozu Subaru Impreza STI a s ním jezdí dodnes. Jedinou vyjímkou byl konec roku 2008, kdy odstartoval s Fordem Focus WRC na Wales Rally GB jako náhrada za na poslední chvíli indisponovaného otce. V loňském britském šampionátu vybojoval s Imprezou STI N14 čtvrté místo. Fanouškům se pak připomněl i pěkným výkonem na Skotské Rally, kde až do své havárie na RZ 7 držel čtvrté místo absolutně jakožto nejrychlejší pilot produkčního vozu.

„Chtěli jsme v tomto roce startovat na vybraných soutěžích IRC a mistrovství světa, ale naše havárie na nedávné Pirelli Rally razantně ztenčila náš rozpočet. Díky podpoře Pirelli i Prodrivu to však vypadá, že by se nám mohlo podařit zorganizovat vybrané starty v zahraničí,“ prozradil Dave Weston jun.

Rodák z Aberdeenu by se měl představit za volantem nejnovější specifikace Subaru Impreza STI z dílen renomované stáje Ramsport. „Momentálně máme v plánu starty na Ypres, na Barum Rally v České republice, na Kypru a samozřejmě doma ve Skotsku. Kromě toho zvažujeme i starty na soutěžích mistrovství světa ve Španělsku a na Wales Rally GB,“ dodal Weston.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist