www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Geko Ypres Rally (+ME)

I to se může při rally stát...

foto

8. července 2010 • 13:30

Na automobilových soutěžích se děje spousta zvláštních situací. Některé zkušené harcovníky překvapí více, jiné méně. Ale by cílem zkoušky projel vůz pouze s jediným členem posádky? I to se může při rally stát...

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Geko Ypres Rally od André Lavadinha

foto

6. července 2010 • 08:00

Ještě jednou se vrátíme do okolí města Ypres, kde se uskutečnil jeden z vrcholů letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Tradiční belgická soutěže, která letos poprvé nesla v názvu jméno hlavního sponzora, nábytkářské společnosti Geko, se zúčastnil i náš redakční spolupracovník André Lavadinho, jehož snímky si můžete právě prohlédnout.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z Geko Ypres Rally od Romana Kašpárka

foto

1. července 2010 • 11:00

O uplynulém víkendu se v okolí města Ypres uskutečnil jeden z vrcholů letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Tradiční belgická soutěže, která letos poprvé nesla v názvu jméno hlavního sponzora, nábytkářské společnosti Geko, se zúčastnil i náš redakční spolupracovník Roman Kašpárek, jehož snímky si můžete právě prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Ypres skončil pro Hájek historic rally team havárií

foto

1. července 2010 • 06:00

Slavná belgická Ypres Historic Rally, na které se objevila také posádka Hájek historic rally teamu Miroslav Janota a Pavel Stráský, byla kromě národního mistrovství rovněž pátým podnikem FIA Mistrovství Evropy v rallye historických automobilů 2010. Startovní rampu v městečku Boezinge nedaleko historického Ieperu přejelo celkem 47 soutěžních dvojic přihlášených do evropské části závodu.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Geko Ypres Rally od Toma Buyse

foto

28. června 2010 • 02:30

O víkendu se v okolí města Ypres uskutečnil jeden z vrcholů letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Tradiční belgická soutěže, která letos poprvé nesla v názvu jméno hlavního sponzora, nábytkářské společnosti Geko, se zúčastnil i náš redakční spolupracovník Tom Buyse, jehož snímky si můžete právě prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Thierry Neuville: Je to jako sen!

foto

27. června 2010 • 14:45

Skvělým třetím místem se na domácím podniku série IRC v Belgii prezentoval mladík Thierry Neuville, který dokončil Geko Ypres rally na celkově třetí příčce, v závěsu za duem Škody v pořadí Loix a Kopecký. Neuville, vedle kterého tradičně usedl Nicolas Klinger, se tak stal nejrychlejším jezdcem Peugeotu, když úřadující šampion Kris Meeke neustál souboj o samotné čelo soutěže a v osmé vložce zdemoloval svůj vůz.

příspěvků: 1 celý článek »

Premiéra modernizované Fabie S2000 dopadla na výbornou

foto

27. června 2010 • 12:30

Další skvělý double slaví vozy Škoda na belgické Ypres Rally, šestém podniku seriálu IRC. Celkově šesté vítězství v kariéře slaví na domácí rally Freddy Loix se spolujezdcem Frédericem Miclottem startujícími za podpory belgického zastoupení Škody a továrního týmu Škoda Motorsport s faceliftovou verzí Škoda Fabia Super 2000.

žádný příspěvek celý článek »

Geko Ypres Rally: nadvláda Škody pokračuje

foto

26. června 2010 • 23:45

Loni si na Ypres šli po krku jako praví soupeři, letos společně nad belgickými asfalty vztyčili vlajku české automobilky – Freddy Loix a Jan Kopecký se postarali o další double Škody v seriálu IRC a česká automobilka poprvé od šestnáct let starého vítězství Favorita v MS dvoukolek směle kráčí za dalším mezinárodním triumfem.

příspěvků: 7 celý článek »

Dvojitý výbuch Kronosu na domácí soutěži

foto

26. června 2010 • 15:45

Veleúspěšný tým Kronos Racing si letošní domácí Geko Ypres Rally za rámeček asi nedá. V prvních dvou zkouškách druhé etapy stáj přišla o dva vozy a kromě konce šancí na slušný výsledek to znamená i pořádně tučný účet za nutné opravy.

příspěvků: 2 celý článek »

Hänninen přiznává chybu

foto

26. června 2010 • 09:00

Jezdec továrního týmu Škoda Motosport Juho Hänninen přiznal „stupidní chybu“, která stála za koncem letošní neuvěřitelně úspěšné série – doposud ve všech podnicích IRC 2010, do kterých odstartoval, dojel na stupních vítězů. Geko Ypres Rally ale vše změnila.

žádný příspěvek celý článek »

První etapa na Ypres: bitva i zmar favoritů

foto

25. června 2010 • 23:50

První etapou dnes začal jeden z nejdůležitějších dílů seriálů ME a IRC, belgická Geko Ypres Rally. Úvodní šestice rychlostních zkoušek naznačila možný vývoj celé rally, ale stala se rovněž pohřebištěm nadějí některých favoritů. Týká se to zejména Juha Hänninena, který se svou fabií přistál v příkopě a poněvadž se mu nepovedlo dostat zpět na trať, končí jeho úžasná série všech letošních startů zakončených pokaždé na stupních vítězů.

žádný příspěvek celý článek »

Sarrazin: Hloupá chyba, sloup, defekt a příkop

foto

25. června 2010 • 21:45

Stéphane Sarrazin, který v kokpitu Peugeotu 207 S2000 nahradil původně ohlášeného Sebastiena Ogiera v právě probíhající belgické Ypres rally, prozradil, že za brzkým odstoupením ze soutěže v úvodní vložce stojí defekt levé přední pneumatiky, který způsobil kontakt se sloupem. Následná pravotočivá zatáčka pak znamenala konec, když nestabilní auto spadlo do příkopu tak, že se nebylo možné vrátit zpět na trať.

příspěvků: 1 celý článek »

Sledujte Geko Ypres Rally ONLINE!

foto

25. června 2010 • 15:30

Jeden z nejvýznamnějších dílů šampionátů IRC a ME je tady. Během následujících dnů se početná konkurence vzájemně utká na asfaltových tratích belgické Geko Ypres Rally. Na startu nechybí přes dvě desítky vozů S2000 a v nich špičky obou seriálů, stejně jako řada lokálních matadorů. Sledujte jeden z vrcholů letošní sezony IRC a ME se serverem AutoSport.CZ!

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Ypres vyhrál Kopecký

foto

25. června 2010 • 10:00

Dnes odpoledne startuje letošní Geko Ypres Rally, avšak rychlostním zkouškám už včera předcházel shakedown, který ovládl Jan Kopecký. Přesně o jednu vteřinu zaostal Fredy Loix, který podobně jako obvyklí reprezentanti české značky v IRC Kopecký Hänninen startuje na nové evoluci Fabie S2000. Třetím časem se prezentoval Kris Meeke.

příspěvků: 1 celý článek »

Van Dalen: O vítězství bude bojovat Meeke, Kopecký a Hänninen

foto

22. června 2010 • 20:30

Šéf týmu Kronos Racing, Marc Van Dalen, prozradil svůj tip na obsazení předních příček nadcházejícího podniku IRC, kterým bude závěrem tohoto týdne Geko Ypres Rally. Jako nejžhavější kandidáty na vítězství vidí duo jezdců Škody Motorsport, kterými jsou prozatímní leader série Juho Hänninen, a druhý v pořadí Jan Kopecký. Doplnit by je měl dle předpokladů i šampion loňského ročníku Kris Meeke.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist