www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

Dopravní omezení v průběhu Rally Krkonoše

29. května 2010 • 17:10

Každá automobilová soutěž je spojena s dopravními omezeními. Vyžaduje uzavřené tratě rychlostních zkoušek a je spojena se zvýšenou hustotou provozu nejen v sobotu během samotného závodu, ale také v pátek, kdy probíhají seznamovací jízdy. Nejen od obyvatel v okolí trati tak soutěž vyžaduje velkou dávku shovívavosti.

S největšími omezeními se budou muset vyrovnat obyvatelé přímo na tratích RZ. Zatímco v pátek se budou potýkat pouze se zvýšeným provozem, v sobotu budou moci opustit své domovy nejpozději mezi osmou a desátou hodinou ranní, kdy budou tratě postupně uzavírány. Dotčeny budou části obcí Staré Buky, místní část Horní Žďár, trutnovská Dvoračka a Voletiny, část obce Bernartice, místní část Bečkov a Rybníčky, zahrádky nad Kryblicí v Trutnově a obec Starý Rokytník, kde bude uzavřena hlavní silnice z Trutnova do Úpice. Prosíme proto zdejší obyvatele o shovívavost a pochopení.

Se zvýšeným provozem je nutné počítat rovněž na všech příjezdových trasách a komunikacích umožňujících přístup fanoušků k tratím RZ, dále pak v okolí servisní zóny v areálu bývalých kasáren (ul. Roty Nazdar), kde bude částečně uzavřena také ulice Jana Roháče z Dubé, a v neposlední řadě u Autostylu na Horské ulici, kde je vyhrazen prostor pro přejímky, start a cíl závodu.

Protože část rychlostních zkoušek vede po oblíbených trasách bruslařů a cyklistů, prosíme také je o pochopení a zvýšenou opatrnost v průběhu pátečních seznamovacích jízd. V sobotu jim pak bude přístup na tratě rychlostních zkoušek zcela zamezen.

Závěrem bychom rádi požádali všechny diváky, kteří se na Rally Krkonoše chystají, aby nadměrným provozem zbytečně nezatěžovali zejména komunikaci před Autostylem a dali přednost soutěžním vozidlům. Projíždějící z Trutnova směrem na Dvůr Králové pak prosíme o trpělivost a přednost pro závodníky na Bojišti, kde je provoz řízen semaforem.

Třída D9 na Rally Krkonoše

Omlouváme se za nedopatření vzniklé v článcích 4.3 Počet přijatých přihlášek, vypsané skupiny a objemové třídy a 14. Klasifikace a ceny Zvláštních ustanovení. Třída D9 je při Rally Krkonoše samozřejmě vypsána.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist