www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Wilks utrpěl při nehodě na Sardinii zlomeninu bederních obratlů

5. června 2010 • 17:30

Nešťastně skončil pátý díl seriálu Intercontinental Rally Challenge pro jezdce týmu Škoda UK Motorsport, Guye Wilkse. Ten v úvodní vložce soutěže ve velké rychlosti havaroval a po leteckém převozu do nemocnice doktoři diagnostikovali zlomeninu prvního a druhého bederního obratle. Wilks zůstane přes noc na pozorování a doufá, že se domů vrátí podle původního plánu v pondělí. Předběžná délka rekonvalescence není prozatím známa.

„Měli jsme dobrou startovní pozici, a tak jsme tlačili,“ potvrdil Wilks velké nasazení od prvních metrů. „Stalo se to v levé zatáčce na sedmém kilometru, kdy chyba v rozpisu znamenala opuštění tratě ve vysoké rychlosti. Jsem naštvaný, ležet v nemocniční posteli namísto toho, abych byl na vložkách. Samozřejmě jsem kvůli zranění a nemožnosti závodění hodně frustrovaný, vím, že jsem promarnil obrovskou příležitost. Jsem opravdu zklamaný kvůli týmu a Škodě UK,“ končí.

Spolujezdec Phil Pugh vyvázl z nehody nezraněn, nad termínem návratu za volant však visí otazník. Další podnik série se jede již za tři týdny v belgickém Ypres.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.06.2010 08:49
slonikyta
První mezinárodní Hans obratle? Co na to naše rada starších (přestárlých)?
05.06.2010 18:20
Mirekfric
Podle popisu od Škody UK auto bylo katapultováno do vzduchu a trefilo spodkem předku skálu.
05.06.2010 17:44
Karbonyl - moderátor
Phil Pugh po nehodě řekl, že chyba v rozpisu vznikla při seznamovačkách, kdy v místě dnešní nehody byla zavřená brána přes cestu. Posádka tam musela zastavit, otevřít, projet, zavřít, což dost dobře mohlo vést ke zkreslení pohledu na trať.
toplist