www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Václav Pech vyhrál úvodní etapu Agrotec Mogul Rally Hustopeče (+MP3)

11. června 2010 • 23:30

Václav Pech plně vytěžil ze své první startovní pozice a nejrychleji zvládl první etapu Agrotec Mogul Rally Hustopeče. Hlavně v noci se k dusnému počasí přidaly i problémy s prachem. Duo Valoušek x Kresta se tentokráte nevyvarovalo chybám a na Pecha tak zatím nestačí.

Vyrovnané trio si to opět rozdávalo už od úvodních kilometrů o vteřiny. Nejrychleji začal plzeňský pilot produkčního mistrubishi a vedení si udržel až do konce etapy, když Valoušek chyboval na RZ 4, Roman Kresta si dokonce připsal sérii chyb na RZ 5, 6 a 7. Dalších třiačtyřicet vteřin za nimi je Jaromír Tarabus, kterému se v okolí Hustopečí nedaří držet krok s absolutní špičkou.

Boj o páté místo je bojem o nejrychlejší produkční vůz. Vojtěcha Štajfa zbrzdily problémy s převodovkou, Václava Arazima defekt, Jarek Orsák odstoupil kvůli kardanu, Jan Votava kvůli spojce, Miroslav Jakeš skončil mimo trať. Zatím nejrychlejší je tedy Daniel Běhálek následován Emilem Trinerem a Václavem Arazimem, před kterého se vklínil ještě Antonín Tlusťák.

Zatáhnutím v noci se dostal do čela skupiny A Petr Brynda. Dlouho to však nebylo tak jednoznačné, i mezi dvoukolkami se sváděly napínavé souboje. S uraženým kolem nejdřív odstoupil Petr Zedník, Lubomíra Minaříka vyřadily technické problémy, Ondřej Blaťák hodně ztratil za tmy. Za suverénním Bryndou je zatím Milan Kneifel následován Jiřím Skoupilem, Janem Černým a Jiřím Vlčkem.

Ohlasy jezdců po 1. etapě

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist