www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Geko Ypres Rally (+ME)

Guy Wilks: Zranění by nemuselo být tak vážné

15. června 2010 • 07:00

To, co se s téměř stoprocentní jistotou předpokládalo, nyní dostalo oficiální podobu. Po nehodě v úvodní vložce Rally d’Italia - Sardegna, při které utrpěl pilot Škoda UK Motorsportu zlomeninu dvou bederních obratlů, potvrdilo vedení týmu, že se Guy Wilks na start nadcházející soutěže Intercontinental Rally Challenge, kterou bude závěrem června belgická Ypres rally, nepostaví. Zároveň však sám jezdec prozradil, že by zranění nemuselo nakonec být tak vážné, jak naznačovala prvotní vyšetření v Itálii.

„Každým dnem se cítím lépe a dokonce jsem mohl i chodit s výztuhou na zádech,“ prozradil detaily pokračujícího léčení následků zranění ze Sardinie Wilks. „Doktoři v Itálii byli velmi dobří, ale chtěl jsem ještě získat další názor od domácích specialistů, od někoho, kdo nebude mít jazykovou bariéru, a můj doktor mi řekl, že to zase není tak špatné. Kvůli urychlení zotavení chodím do kyslíkové komory, jelikož to pomůže růstu kostí a zrychlí léčbu zlomenin. Od doktora jsem dostal tréninkový program v bazénu a nějaké cvičení pro posílení zad. Nebude dlouho trvat a výztuhu zad budu moct odložit,“ věří.

„Jsem hrozně zklamaný z toho, že nemohu startovat na Ypres, jelikož je to fantastická soutěž. Doufám, že budu mít v budoucnu ještě šanci se zde ukázat. Prioritou pro mě teď je dostat se zpátky do formy, abych mohl v dalších fázích roku vyhrávat a zajíždět na bedně,“ končí.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist