www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Václav Pech zvítězil na Rallye Hustopeče

15. června 2010 • 14:00

Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel dominovala Rallye Hustopeče, která se uskutečnila jako čtvrtý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Plzeňská posádka vstoupila do soutěže v roli jednoho z favoritů a nutno podotknout, že tomuto předpokladu nezůstala hned od počátku nic dlužna.

Tři vyhrané rychlostní zkoušky v úvodu rallye znamenaly, že Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem šli v cíli první etapy spát na průběžné vedoucí pozici. „Hned od začátku se jelo neskutečně rychle. V autě nás trápilo veliké vedro a fyzicky byly Hustopeče snad nejnáročnějším závodem, který jsme kdy jeli. V rozpáleném autě a nehořlavých kombinézách to bylo při venkovních 31°C horší než v sauně. Na rychlostních zkouškách, které se charakterem nepodobají žádné jiné rallye v České republice, bylo vyplaveno po povodních velké množství písku a různých nečistot, a okolí tratě bylo zarostlé bujnou vegetací, takže se do některých zatáček jelo naprosto naslepo jen podle rozpisu. Jeli jsme s velkým nasazením a vše nám vycházelo, ale přesto že jsme v pátek večer vedli, nebylo nic rozhodnuto,“ říká Václav Pech jun. k průběhu první etapy Rallye Hustopeče.

I druhá polovina soutěže se jela za úmorného vedra, ale meteorologové slibovali bouřku, která mohla výrazně ovlivnit celý závod. Pech s Uhlem začali hned od rána tam, kde skončili, svůj náskok ještě po desetinkách navyšovali a své první letošní vítězství už si sebrat nenechali. „Jsme šťastní, že se nám podařilo s produkčním mitsubishi porazit speciály S 2000. Rallye se nám povedla od začátku až do konce. Vše jsme projeli bez chyb a i auto konečně fungovalo perfektně. Od rána jsme vymýšleli možnou pneumatikovou kombinaci na hrozící bouřku,ale ta nás naštěstí zastihla až při odjezdu z hotelu, kde jsme museli nedobrovolně počkat až se zmírní, abychom přeběhli 30m k autu,“ popisuje Václav Pech jun.

Vítěznou posádku nyní čeká krátká pauza, kterou využijí k přípravě jejich vozu před nadcházející Rallye Bohemia v Mladé Boleslavi, kdy povýšení výkonu motoru je jeho údržba stále náročnější.

www.VaclavPech.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist