www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Karkulka v Hustopečích nedojela

15. června 2010 • 15:15

Posádka V-group Racing Teamu Kladno ve složení Jiří Vlček a Radim Strnad s vozem Peugeot 206 S1600 nedokončila čtvrtý závod MMČR v rally, kterým byla Agrotec Rally Hustopeče.

Kladenský Vlk odjížděl do okolí Hustopečí plný optimismu. „Hustopečskou rallye mám rád, líbí se mi zdejší náročné tratě rychlostních zkoušek a především jsem měl radost, že v bezprostřední blízkosti silnice není tolik stromů, a tak na to budu moci pořádně šlápnout. Navíc jsem se snažil nepodcenil ani přípravu na vysoké teploty, které se v okolí Hustopečí očekávaly. K tréninku posloužilo chorvatské slunečné počasí,“ řekl před startem jezdec Karkulky.

Rally Hustopeče jsou svým termínem známy horkým, letním počasím a jiné tomu nebylo ani letos. Chladné počasí z konce května nahradilo slunečné, parné počasí, a tak na posádky čekalo čtrnáct rychlostních zkoušek v extrémním počasí. Situace byla o to složitější, že některé RZty doplňovaly šotolinové úseky.

Ani to však Vlčka se Strnadem nezastavilo. První etapu zakončili na pátém místě ve skupině A a na čtvrtém ve třídě A6. „Úvod soutěže nám nevyšel dle představ. Na čtvrté RZ jsme chybovali a byli krátce mimo trať. Ještě horší situace zavládla během noční sekce. Již hodně špatně vidím, jinak si to nedokáži vysvětlit. Měli jsme nespočet špatně projetých odbočení, která následovala po rychlých příjezdech. Buď nám zhasl motor, nebo jsme odbočení přejeli a museli couvat. Tolik chyb jsem snad neudělal za celou sezónu, jako tady během několika měřených úseků. Rovněž příprava na slunečné počasí v Chorvatsku byla téměř zbytečná. Teplo, které panovalo v Hustopečích o dost to chorvatské překročilo. Navíc v autě, plném prachu, to nebylo dvakrát ořechové, a tak nám byla v cíli první etapy odměnou možnost využít bazén Vojty Štajfa, který nás zchladil a připravil na zápolení v sobotní etapě,“ zhodnotil vývoj první etapy Vlček.

Ještě hůře si posádka V-group Racing Teamu Kladno vedla v sobotní, závěrečné části. Sice si stále držela naději na zisk cenných bodů za čtvrté místo ve třídě A/6 a páté ve skupině A, ale technická závada na dvanácté rychlostní zkoušce jejich účinkování v soutěži zastavila. „Předpokládal jsem, že se mi vzhledem k mé oblibě zdejších tratí bude dařit lépe a věřil jsem v dobrý výsledek. Vzhledem k dusnému počasí jsem však byl myšlenkami více na vodě a myslel na vodní sporty, a tak jsem se možná méně soustředil na samotné závodění.

Na druhou stranu jsem měl dostatek časů přemýšlet, co bude dál. Došla mi řada věcí, a tak určitě příští rok celé “velké„ mistrovství neabsolvuji. Je řada dalších a také hodně zajímavých sportů, kterým bych se chtěl více věnovat. Rozhodně však nevylučuji, že nějaký ten rallysprint, či vybraný závod MMČR nepojedu. Navíc na dvanácté rychlostní zkoušce se začaly ozývat podivné zvuky z motorového prostoru, a tak jsme raději vůz odstavili. Ještě nevíme, co bylo příčinou našeho odstoupení, ale motor je naštěstí v pořádku,“ zavzpomínal již v pohodlném civilu Jiří Vlček.

V průběžném pořadí skupiny A tak Jiří Vlček s vozem Peugeot 206 S1600 klesl na třetí místo s minimální ztrátou na stříbrnou příčku. Dalším závodem V-group Racing Teamu Kladno bude zkraje letních prázdnin Rally Bohemia.

V-Group RT Kladno
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist