www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Mogul Racing Team hodnotí Hustopeče

15. června 2010 • 15:35

Třetí příčku obsadila na víkendové VI. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče posádka Mogul Racing Teamu Roman Kresta a Petr Gross. Shodně třetí místo jí po čtvrtém podniku seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally patří i v jeho průběžném hodnocení.

Roman s Petrem vstoupili do soutěže úspěšně a v závěru úvodní sekce se ujali vedení. Ve druhé páteční sekci však již posádce Mogul Racing Teamu nepřálo tolik štěstí a propadla se na třetí příčku průběžného hodnocení. „Ve druhé sekci jsme se dopustili několika chyb a při tempu jaké se jelo, se ztráta byť několikavteřinová špatně dohání,“ uvádí k páteční etapě Petr Gross.

Také sobotní část rally se odehrávala ve znamení vysokého tempa. Přes maximální snahu Romana a Petra se však již na konečné třetí pozici nic nezměnilo. „Skončili jsme třetí. Samozřejmě třetí místo je pěkné, na druhou stranu jsme potřebovali získat co nejvíce bodů do šampionátu a to se nám nepodařilo. Musím ale zároveň pochválit výkon Václava Pecha a Pavla Valouška, kteří předvedli vynikající jízdu. My se nyní musíme co nejlépe připravit na následující podniky. Samozřejmě bude obtížné dohnat naší bodovou ztrátu v rámci mistrovství, ale nic nevzdáváme,“ říká po AGROTEC MOGUL rally Hustopeče Roman Kresta.

„Jak jsem již říkal před soutěží, Hustopeče jsou specifická soutěž a tentokrát byla její náročnost umocněna extrémním vedrem,“ připojuje se k hodnocení Petr Gross. „Rally je také o chybách a my jsme jich dělali více než naši soupeři, což se samozřejmě promítlo do celkového výsledku,“ uzavírá Petr.

Další soutěží Mogul Racing Teamu v rámci Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally bude ve dnech 2. - 4. července Rally Bohemia. Roman s Petrem se také zúčastní již o následujícím víkendu Rally Krkonoše.

Petr Medřík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist