www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

Roman Kresta o víkendu na dvou frontách

17. června 2010 • 17:07

Po více než měsíční přestávce pokračuje o nadcházejícím víkendu seriál ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally, jehož čtvrtým letošním dějstvím je 4. Rally Krkonoše. Na start se postaví také posádka Enteria Rally Teamu Roman Kresta - Tomáš Kašpárek, které patří průběžně vedoucí pozice v absolutním hodnocení.

Roman Kresta má v těchto dnech poměrně nabitý program. O uplynulém víkendu absolvoval čtvrtý podnik seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, VI. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče, kde obsadil třetí příčku. O nadcházejícím víkendu ho čeká nejen start na Rally Krkonoše, ale v neděli se objeví také na startu Rally show v Hradci Králové.

V Krkonoších odstartují Roman s Tomášem s Mitsubishi Lancer EVO IX, které se pro letošní sezónu stalo Romanovým rallysprintovým nářadím. Na Královéhradecké Rally show se ale Roman představí se Škodou Fabia WRC.

„Krkonoše budou pro Tomáše křest ohněm. Petr Gross startuje s Jirkou Tošovským a tak bude už kompletní starost o vše spojené s povinnostmi spolujezdce jen na Tomášových bedrech,“ říká Roman Kresta. „Tomáše čeká skutečně tvrdá práce. I vzhledem k tomu, že předchozí dva podniky jsem znal ať již ze sprintů, nebo částečně z MMČR, nicméně v Krkonoších jedu i já poprvé, takže závod je zcela nový pro nás pro oba. Sprinty máme dobře rozjeté, i když bych byl raději, kdyby to bylo obráceně a měl bych takto rozjetý velký mistrák. Nicméně, pro nás bude důležité soustředit se na náš nynější start a jet na co nejlepší výsledek.“

Na otázku tratí a počasí Roman odpovídá: „V podstatě je mi to jedno. I když na vodě se nám daří víc. Skutečně o této soutěži nevím prakticky nic. Od Petra Grosse mám informaci, že v Krkonoších jsou pěkné rychlostní zkoušky, ale to je zhruba vše co vím. Pod pojmem Krkonoše si určitě nepředstavím roviny, takže se mohu jen těšit.“

Hned následně Roman přesedne do Fabie WRC, se kterou absolvuje show v Hradci Králové. „Akce v Hradci Králové se účastním díky hlavním partnerům Enteria Rally Teamu. Na jeho start se postavíme s Fabií připravovanou Karlem Trněným a věřím, že diváci se mohou těšit na pěkný sportovní zážitek. Z Trutnova to není do Hradce Králové daleko a tak mají fandové rally postaráno o zajímavý program,“ uzavírá Roman Kresta před víkendem.

Rally Krkonoše startuje představením posádek na Krakonošově náměstí v Trutnově v pátek 18. 6. 2010 v 19:00. Oficiální start je plánován na sobotu 19. 6. na 9 hodinu z prostor Autostyl Trutnov. První posádky jsou očekávány v cíli soutěže na stejném místě od 15:30.

Rallyshow v Hradci Králové zahájí svůj program v sobotu 20. 6. 2010 v 9:00 hodin.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist