www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

Peták závodil i se bavil

23. června 2010 • 09:00

O uplynulém víkendu se v okolí Trutnova uskutečnil další podnik rallysprintové sezóny. V neděli se pak některé týmy přesunuly do Hradce Králové, kde se zúčastnily Rally Show.

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 měla o víkendu nabitý program. V sobotu příbramská posádka absolvovala osm měřených úseků v rámci Rally Krkonoše, v neděli poté jezdec bavil přihlížející diváky v okolí Všesportovního stadionu v Hradci Králové.

Vraťme se však ke krkonošské rally. Peták v loňském roce na této soutěži těžce havaroval, a tak chtěl na tuto nešťastnou událost rychle zapomenout.

Začátek soutěže však posádce Peugeotu 207 S2000 příliš nevyšel. Osmá příčka v průběžném pořadí příliš jezdce modro-bílého Peugeotu netěšila. Ještě hůře si však smíšená dvojice vedla v závěrečné sekci. Na posledním měřeném úseku dostal Peták defekt pravé přední pneumatiky a ztratil více než půl minuty.

V cíli soutěže tak z toho nakonec bylo sedmé místo absolutně se ztrátou více než dvou minut na vítězného Martina Prokopa. „Tratě krkonošské rally patří k těm nejtěžším, které jsou součástí rallyového šampionátu u nás. Dovolím si tvrdit, že pokud by se zde jel dvoudenní závod “velkého„ mistrovství, byl by to parádní závod. Jinak s průběhem soutěže moc spokojený nejsem. V první sekci jsme zvolili suché obutí a absolvovali čtveřici rychlostních zkoušek hodně opatrně. Navíc jsme poněkud změnili nastavení tlumičů, a tak mi chvíli trvalo, než jsem si zvykl. Na poslední RZ jsme navíc udělali defekt pneumatiky a to byl definitivní konec. Každý podobný problém na rallysprintu znamená okamžitě konec nadějí na dobrou pozici. Konečné sedmé místo je tak maximem,“ řekl před cílovou rampou Josef Peták.

V neděli si však příbramský jezdec spravil chuť při exhibici v Hradci Králové. Divácky atraktivní trať nabídla velké množství průjezdů dveřmi napřed, což je pro oko diváka tím největším zážitkem. „Výborná atmosféra, nadšení diváci a jízda plná smyků. Na této rally show nemusíme řešit časy, a tak jsem si to do sytosti užíval. Snad jsem diváky nezklamal. Byla to taková pohodová atmosféra, kde měli možnost svézt se na sedadle spolujezdce partneři týmu a i někteří fanoušci rally,“ vrátil se k hradecké Rally Show příbramský jezdec.

Dalším závodem Hroch Rally Teamu bude za necelých čtrnáct dní Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist