www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - Rally Krkonoše

Martin Špaňhel: Rally je těžší sport než hokej!

23. června 2010 • 17:00

Kladný vztah hokejového mistra světa s Petrohradu 2000 Martina Špaňhela k automobilovým soutěžím je dobře znám. Není divu, pochází z regionu tomuto sportu zaslíbenému, tedy ze Zlínska, pár úspěšných let strávil i v dalším soutěžáckém městě – Plzni. V sobotu se po delším pauze objevil opět i v závodním autě, když na Rally Krkonoše vodil Hondu Civic VTi. A nevedl si vůbec špatně – v cíli mu patřila třetí příčka ve třídě N2. Byl to samozřejmě důvod k tomu, prohodit s ním po soutěži pár slov.

Martine, jaká byla Rally Krkonoše?

Bylo to hodně těžké. Byl jsem z toho až překvapen, ale osm let jsem neseděl v soutěžním voze a navíc ráno to bylo v lesích hodně mokré a bylo všude hodně bláta. Musím říct, že rally je těžký sport, řekl bych, že určitě těžší i než hokej. Lidé si to těžko dovedou představit, ale je to úplně něco jiného než kolektivní sport – přesto, že jsme tu vlastně dva. Vypětí a stres tady zažíváme na každé rychlostní zkoušce.

Jaké jsou další plány v rally?

Zatím trvalý přestup do tohoto sportu nechystám, ale určitě se ještě někde svezu, možná i letos – teď ale zase za pár dní vracím zpět do Ameriky. Můj dlouhodobý cíl je ale jednou jet Barum rally, chtěl bych si tím splnit svůj dětský sen. Letos to ale ještě určitě nebude, musím se ještě učit, abych tam potom neudělal nějaký průšvih.

Karel Špaček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist