www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Bulgaria (JWRC)

Novým spolujezdcem Pettera Solberga je Chris Patterson

29. června 2010 • 13:00

Po překvapivém odchodu Phila Millse ze soutěžního sportu dlouho nebylo jasné, kdo bude spolujezdcem Pettera Solberga ve zbývajících soutěžích mistrovství světa. Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že novým kopilotem se stává Chris Patterson.

Jednačtyřicetiletý Patterson zahájil svou soutěžní kariéru v roce 1998, v minulosti startoval vedle takových pilotů jako Nasser Al-Attiyah či Kris Meeke. Je pětinásobným šampionem Středního Východu, v roce 2006 pak vyhrál i PWRC.

„Jsem velice šťastný, že novým spolujezdcem je právě Chris a věřím tomu, že naše spolupráce v autě bude fungovat. Včera jsme provedli velice důkladný test a Chris fungoval po celou dobu perfektně. Navíc je hodně zkušený spolujezdec, což pro mě bylo důležité. Vím, že to bude v Bulharsku boj, ale oba jsme připraveni bojovat o nejvyšší příčky,“ prozradil Petter Solberg.

„Je to velký závazek nahradit takového spolujezdce, jakým byl Phil Mills. Ale když po včerejším testu přišla od Pettera nabídka na spolupráci, věděl jsem, že to musím udělat. Jako spolujezdec se kolem soutěží pohybuju už 12 let, takže doufám, že mi mé zkušenosti pomohou. Hodně se na tuto práci těším a jsem na ni připravený na 110%,“ dodal Chris Patterson.

-mah- ; -plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist