www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Bulgaria (JWRC)

Fotogalerie z Rally Bulgaria od André Lavadinha

foto

14. července 2010 • 13:00

Poprvé a na dlouhou dobu nejspíš naposledy se o uplynulém víkendu uskutečnil díl mistrovství světa v automobilových soutěžích v Bulharsku. I při nudných a po řadě stránek nepříliš vydařených závodech se však dají udělat pěkné fotografie, jak můžete vidět na více než stovce snímků od našeho spolupracovníka André Lavadinha.

příspěvků: 1 celý článek »

Španělsko-Nizozemí 1:0, Wilson-Turán 1:12

foto

13. července 2010 • 22:30

O víkendu vrcholilo v Jihoafrické republice mistrovství světa ve fotbale, svou bitvu o světové body sváděli v Bulharsku i soutěžní jezdci. Zatímco fotbalistům z Pyrenejského poloostrova stačil jediný zásah k vítězství, Wilsonův znamenal jen snížení drtivé porážky.

příspěvků: 9 celý článek »

Citroën Total WRT - první double sezony 2010

foto

13. července 2010 • 13:00

Sébastien Loeb a Daniel Elena položili základy jejich vítězství v premiérovém ročníku Rally Bulharsko už během prvních dvou dnů soutěže. Na konci rally tak vévodí zápis 58. vítězství v mistrovství světa. Dani Sordo a Marc Martí dokázali uhájit druhé místo, i když museli čelit obrovskému tlaku Pettera Solberga, a přispěli tak k prvnímu double Citroën Total Wörld Rally Teamu v sezoně 2010.

žádný příspěvek celý článek »

Oba tovární Focusy dosáhly v Bulharsku na bodované umístění

foto

13. července 2010 • 12:20

Posádky Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen a Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila z týmu BP Ford Abu Dhabi dnes v bulharské rallye braly body za páté a šesté místo. Bylo to poprvé, kdy Bulharsko hostilo podnik mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, a horské asfaltové silnice poblíž Sofie nedarovaly vozům Ford Focus RS WRC nic zadarmo.

žádný příspěvek celý článek »

Bulharská vylučovaná za benzín

foto

12. července 2010 • 09:00

Premiéra mistrovství světa v Bulharsku se zapíše do historických análů nejen nudným průběhem a nepříliš atraktivními průjezdy, ale hlavně asi rekordním počtem vyloučených během jediného závodu. Největší vinu na tom má 'kauza benzín'.

příspěvků: 2 celý článek »

Bulharská premiéra skončila nadvládou Citroenu

foto

11. července 2010 • 13:35

Naprostým fiaskem z pohledu továrního týmu BP Ford Abú Dhabí skončila letošní Bulharská rally, sedmý podnik letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. První čtyři příčky absolutní klasifikace totiž opanovaly posádky na vozech vozy francouzského koncernu PSA, tedy Citroenech C4 WRC. Ciroen tak vyrovnal téměř dvacet let starý výkon značky Toyota.

žádný příspěvek celý článek »

Špioni při Rally Bulgaria

foto

10. července 2010 • 16:45

Rally Bulgaria je v letošním roce premiérově zařazena do šampionátu mistrovství světa. Opět se na přetřes dostávají ledoví špioni, zvláštní ustanovení je původně povolovaly pouze pro jezdce ze stájí zaregistrovaných do značkového poháru. Naštěstí se poté lehce změnila pravidla, čímž je tato výsada umožněěna všem zaregistrovaným jezdcům, tedy i Petteru Solbergovi.

příspěvků: 3 celý článek »

Premiérový start Citroënů C4 WRC v Bulharsku

foto

9. července 2010 • 12:10

Po první polovině sezony, pro kterou byly charakteristickými povrchy výhradně led a šotolina, vrací se seriál mistrovství světa FIA WRC na asfalt. Rally Bulharsko jako nový přírůstek v kalendáři WRC je proto pro Citroën Total World Rally Team novou výzvou. Sébastien Loeb a Daniel Elena, vedoucí posádka mistrovství světa, bude usilovat o své čtvrté vítězství sezony.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Bulgaria ONLINE

foto

9. července 2010 • 07:30

Letošní ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích se dostal přesně do své poloviny, již za pár okamžiků odstartuje Rally Bulgaria. Jak se bude dařit posádkám při premiéře na deštěm zmáčených zkouškách v pohoří Rila, to vše můžete sledovat živě společně se serverem AutoSport.CZ.

příspěvků: 2 celý článek »

Střípky z Bulharska

foto

9. července 2010 • 07:00

O čem se diskutuje v zákulisí bulharské rally? Událostí číslo jedna je určitě jednání Sébastiena Ogiera s Fordem o případném přestupu, nicméně i tak zbývá dost vážných i méně vážných témat, o kterých si můžete přečíst v následujících řádcích.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Rally Bulgaria vyhrál Petter Solberg

foto

8. července 2010 • 13:35

Norský pilot Petter Solberg při premiéře světového šampionátu v Bulharsku i při prvním startu s novým spolujezdcem vyhrál dnešní shakedown. Na dva a půl kilometru dlouhém úseku nedaleko vesnice Kostenets suverénně dominovali piloti Citroënů, Fordi se vůbec nechytali.

příspěvků: 1 celý článek »

Novým spolujezdcem Pettera Solberga je Chris Patterson

foto

29. června 2010 • 13:00

Po překvapivém odchodu Phila Millse ze soutěžního sportu dlouho nebylo jasné, kdo bude spolujezdcem Pettera Solberga ve zbývajících soutěžích mistrovství světa. Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že novým kopilotem se stává Chris Patterson.

žádný příspěvek celý článek »

Na startu v Bulharsku zatím devět WRC

foto

22. června 2010 • 20:20

Organizátoři do mistrovství světa nově zařazené Rally Bulgaria zveřejnili předběžný seznam přihlášených posádek, který obsahuje prioritní jezdce na vozech WRC a účastníky J-WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Henning Solberg v Bulharsku s Fiestou S2000

foto

21. června 2010 • 07:30

Norský pilot Henning Solberg ani s novou spolujezdkyní za volantem Fordu Focus WRC příliš nezáří. I proto se představí na vybraných soutěžích mistrovství světa za volantem Fordu Fiesta S2000 od britského Stobartu.

žádný příspěvek celý článek »

Phil Mills nečekaně končí

foto

12. června 2010 • 10:00

Po jedenácti letech se Petter Solberg ocitá bez spolujezdce. Po 152 startech ve světovém šampionátu se Phil Mills rozhodl pro ukončení spolupráce s Petterem Solbergem. Šestačtyřicetiletý Velšan a Solbergův dlouholetý copilot se rozhodl pro rozdělení společných cest, čímž rozhodně překvapil všechny kolem sebe.

žádný příspěvek celý článek »

toplist