www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Rally Bohemia

Martin Prokop a Jan Tománek pár hodin před startem Rally Bohemia navštívili českolipskou nemocnici

7. července 2010 • 14:30

Jen několik hodin před ostrým startem náročné Rally Bohemia 2010 si úřadující juniorští mistři světa v rally Martin Prokop a Jan Tománek ve svém nabitém programu našli čas na návštěvu dětského oddělení nemocnice v České Lípě.

„Není to tak dlouho, kdy jsem také musel nedobrovolně strávit pár dnů v nemocnici, a vůbec to pro mě i přes skvělou péči lékařů nebylo nic příjemného. A představa, že jsem dítě, které by mělo právě vyrážet na prázdniny a místo toho musí trávit začátek léta v nemocnici – tak to je noční můra! Takže jsem rád, že jsme mohli těm několika malým pacientům, kteří si vytáhli tohoto ‚černého Petra‘, trošku narušit jejich každodenní režim, popovídat si s nimi a přinést jim pár malých dárků,“ říká pilot Czech Ford National Teamu Martin Prokop.

Nápad na návštěvu, který významně podpořil i organizační tým Bohemia Rally, získal velmi kladnou odezvu u vedení dětského oddělení. „Pro naše pacienty byla návštěva nejen zpestřením jejich léčebného programu, ale zároveň zapadla do našeho konceptu prevence – když dětem o nutnosti nosit při sportovních aktivitách přilbu a významu bezpečnostních pásů v autě vypráví závodníci a navíc mistři světa, to pro ně má rozhodně svou váhu!“ hodnotí význam setkání vrchní sestra paní Jitka Jelínková.

Třicet minut, které mohli jezdci s dětmi strávit, uteklo jako nic. Zvídavé dotazy se podařilo zodpovědět, děti slíbily držet palce při závodě a všichni si přáli, aby podepsané fotografie už brzy zdobily domácí dětské pokojíčky namísto nemocničních nočních stolků.

„Snad jsme dětem alespoň trošku zpříjemnili jeden den v nemocnici a doufám, že se všichni brzy uzdraví! Děkujeme lékařům a sestrám za skvělé přijetí a hlavně za péči, kterou dětem poskytují. Mají náš velký respekt a obdiv!“ vzkazují Martin Prokop a Jan Tománek.

Czech Ford National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.07.2010 20:09
lubos
Pěkný počin od kluků. Rád bych si přál, aby nezůstalo jen u jedné návštěvy jedné posádky. Co na tuto výzvu ostatní jezdci a týmoví manažeři? Osobně si vzpomínám jaké to bylo pro nás "děcka", když se podobně před 35 lety zachoval Baňa Pepa Sivík. Ještě jednou za ty malé marody děkuji.
toplist