www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Guy Wilks by se měl vrátit při Barum Czech Rally Zlín

8. července 2010 • 19:00

Britský jezdec Škody Guy Wilks se po těžké nehodě na Sardínii chtěl vrátit do kokpitu soutěžního vozu již při Sata Rally Acores příští týden, nakonec si však svou pauzu o více než měsíc prodlouží. V případě úspěšné rekonvalescence by se mohl znovu objevit při zlínské Barum Czech Rally.

Guy Wilks havaroval hned v úvodu šotolinových závodů na Sardínii a zlomil si dva obratle. Přestože se léčba celkem daří, rozhodl se devětadvacetiletý rodák z Darlingtonu vynechat oba portugalské díly seriálu IRC a vrátit se do soutěžního kolotoče až koncem srpna ve Zlíně.

„Od začátku jsem říkal, že se vrátím až v době, kdy budu stoprocentně zdravý. Pro Azorské ostrovy ani Madeiru to ještě nevyjde, ale pevně věřím, že ve Zlíně na Barum Czech Rally Zlín se už objevím. V loňském roce jsem měl možnost absolvovat seznamovací jízdy, takže zhruba vím, co mě čeká a už se nemůžu dočkat,“ prozradil Wilks.

Ten se o uplynulém víkendu představil na festivalu v Goodwoodu, kde se uskutečnila premiéra Škody Fabie VRS. Na startu se objevilo i stříbrné auto z letošního Ypres, za jeho volantem se místo Guye objevil v barvách Škody UK belgický pilot Freddy Loix.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist