www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Bulgaria (JWRC)

Špioni při Rally Bulgaria

10. července 2010 • 16:45

Rally Bulgaria je v letošním roce premiérově zařazena do šampionátu mistrovství světa. Opět se na přetřes dostávají ledoví špioni, zvláštní ustanovení je původně povolovaly pouze pro jezdce ze stájí zaregistrovaných do značkového poháru. Naštěstí se poté lehce změnila pravidla, čímž je tato výsada umožněna všem zaregistrovaným jezdcům, tedy i Petteru Solbergovi.

A koho můžeme vidět za volanty vozů, které projíždějí trať před průjezdem ostrých aut a zapisují poslední změny na trati? Asi největší hvězdou na startu je bývalý evropský šampion a zároveň bývalý vedoucí klientského oddělení Citroënu Racing Simon Jean-Joseph. Sympatický rodák z Martiniku dělá ledového špiona Petteru Solbergovi.

“Předskokanem” Sébastiena Loeba je jeden z největších mecenášů v začátcích jeho soutěžácké kariéry Dominique Heintz, pro Sébastiena Ogiera jede Alex Bengué, který má na kontě i start v továrním týmu Škoda Motorsport, Kimi Räikkönen využívá služeb bývalého špičkového finského soutěžáka Tapio Laukkanena, Dani Sordo zase několikanásobného španělského šampiona Sergia Valleja.

Koho mají ve svých službách piloti Fordu? Mikko Hirvonen získává poznámky od bratra Juhy Kankkunena Tima, Jari-Matti Latvala od Juha Miettinena, PG Andersson od zkušeného švédského soutěžáka Matse Karlssona, Matthes Wilson pak využívá služeb bývalého „ledového špiona“ Subaru Terry Kabyho.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.07.2010 10:16
mpb2
I know, Mirek, but him results are bad...
10.07.2010 23:00
Mirekfric
U Matta ale není problém v pneumatikách, ty měl jako jediný z Fordu dnes vždy zvolené celkem správně.
10.07.2010 20:28
mpb2
Nejhoršího špiona by měl podle výsledků mít Matthew.
toplist