www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Atkinson, McRae a Cave se představí na Barum Czech Rally Zlín

17. července 2010 • 17:00

V loňském roce se na zlínské Barumce představil tým Proton poprvé a zároveň naposledy se dvěma vozy. Vystoupení však skončilo fiaskem, kvůli chybě softwaru ujel Bouffier pouze dva průjezdy na shakedownu, Guy Wilks skončil hned po úvodní speciálce. Letos se pokusí o reparát.

Tým Proton se přes zimu pokoušel o vývoj svého speciálu Satria Neo S2000, příliš se jim však nedařilo. Dosavadní starty v Asijsko-pacifickém mistrovství jsou spíše zklamáním, vozy trápí velké technické problémy, hlavně s motorem. Kvůli motorům odpadly všechny tři auta na belgické Ypres. Již před startem soutěže tým prohlásil, že výrazně omezí plánovaný program v IRC, když se představí jen na dvou až třech závodech.

České fanoušky může potěšit, že jedním z těchto závodů bude i zlínská Barum Rally. Jak prozradil Chris Mellors již v Ypres, aktuální plán startů hovoří o účastech na Barum Czech Rally Zlín a RAC MSA Rally of Scotland. Svou účast na českém dílu IRC pak šéf britské stáje potvrdil i v dnešním rozhovoru pro Rally Radio.

Seznam přihlášených se tak brzy rozroste nejen o tři exotické speciály, ale hlavně o tři špičková jména. Australského pilota Chrise Atkinsona asi netřeba představovat, bývalý tovární jezdec Subaru patříval k pravidelným účastníkům mistrovství světa. Zkušenosti s nejvyšími patry automobilových soutěží má i skotský pilot Alister McRae, bratr slavnějšího bývalého mistra světa Colina. I Alister však má za sebou zkušenosti v továrních týmech Nissan, Volkswagen či Hyundai. Třetím pilotem je naděje britského rallysportu Tom Cave, který startuje s lotyšskou licencí.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.07.2010 17:38
slonikyta
Krbe, rád bych jednu podepsanou fotku Atkiho, a to tu z Monte, jak je v přístavu na kole. Vzpomeň si na mne!
toplist