www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Barum Czech Rally Zlín (+ME)

Sestava Protonu pro Barum: Niall McShea a Keith Cronin!

7. srpna 2010 • 22:00

Překvapení pro české fanoušky přichystal tým Proton pro nadcházející podnik Intercontinental Rally Challenge, kterým bude koncem měsíce Barum Czech Rally Zlín, pro kterou plánují zcela novou jezdeckou sestavu. Za volantem Satrie Neo S2000 by se podle zdrojů z týmu objeví Niall McShea, šampion produkčních vozů z roku 2004 a úřadující britský šampion Keith Cronin.

„Niall s týmem MEM již testoval a po loňském Irsku s nimi zůstal v kontaktu,“ prozradil zdroj blízký Protonu. „S Keithem došlo ke kontaktu nedávno, je to jeden z nejrychlejších mladých jezdců vůbec a také úřadující britský šampion.“ Zdroj také dodává, že nevidí na výměně stávající jezdecké dvojice ve složení Alister McRae a Chris Atkinson nic neobvyklého, jelikož se tým s jezdci plně věnuje APRC a IRC vždy bylo jako dodatek ke stávajícímu programu. „Smlouva s Alisterem a Chrisem je pro APRC, což je pro Proton v této sezoně priorita. Program v IRC byl vždy něco navíc k programu v APRC, včetně jezdecké sestavy. Tým vždy viděl v letošním IRC možnost podpořit nějakého mladého jezdce nebo využití někoho zkušeného bez omezení APRC,“ končí.

Dvojici továrních Protonů bohužel nerozšíří mladík Tom Cave, který měl podobně jako na Ypres startovat v rámci svého soukromého programu, jelikož tým nebude mít k dispozici potřebný počet motorů.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.08.2010 08:57
Pavel
Proton moc dobře ví, proč angažuje mistra světa PWRC roku 2004. Niall je totiž úžasně inteligentní a komunikativní člověk, který přesně dokáže definovat, jak se auto chová, co od něj požaduje a dokáže navrhnout jak toho dosáhnout. Potom umí připravenou techniku využít na 100%, při používání hlavy. Škoda, že Proton jeho služby nevyužíval intenzivněji dřív, mohl být určitě mnohem dál.
08.08.2010 06:59
slonikyta
never more
08.08.2010 01:43
Pluto - moderátor
Jj, taky jsme byli šokovaní, když jsme se to poprvé dozvěděli. Už dříve se objevily náznaky, že by měl být nahrazen jeden z nich, ale že oba... A Cave ještě ve čtvrtek myslel, že pojede.
08.08.2010 00:19
stano78
tak mám strach,že to bude stejná fraška protonu jako loni,kdo nepujde na šejk tak je už pak neuvidí
07.08.2010 22:29
qanco
Pro mě tedy nemilé překvapení :-( ještě bude chybět Cave :-( nevím,nevím, jestli bude 30 S2000
toplist