www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Uzávěrka přihlášek na Barum Czech Rally Zlín je za námi

8. srpna 2010 • 18:45

V pátek v podvečerních hodinách byl ukončen příjem přihlášek na nejvýznamnější automobilovou soutěž na našem území - Barum Czech Rally Zlín. Sestava přihlášených posádek slibuje zajímavou diváckou podívanou, přestože seznam na poslední chvíli zeštíhlel o několik očekávaných jmen.

Velké 'problémy' nadělala pro přihlášky víkendová Rali Vinho Madeira. Díky své nehodě na třetí rychlostní zkoušce přišel o naději na start Bruno Magalhaes, který měl po vítězství na Azorech příslib, že by se v případě dobrého výsledku mohl ve Zlíně objevit. Nehoda na poslední zkoušce první etapy pak utnula veškeré úvahy o možné účasti i lídra evropského šampionátu Lucy Rossettiho.

Již včera oficiálně oznámil Proton, že se ve Zlíně nepředstaví Chris Atkinson a Alister McRae, ale McShea a Cronin (viz článek). K nim s definitivní platností přibyl francouzský cyklistický závodník Nicolas Vouilloz, kterého z letošních plánovaných startů 'vyšoupl' Freddy Loix. Naopak povinnosti u Volkswagenu Motorsport vyřadily z plánované účasti katarského pilota Nasera Al Attiyaha.

To byl jen krátký příklad těch, které oproti původním úvahám ve Zlíně neuvidíme. I přesto se ale bude nač dívat. A kdo se na startovní listině objeví? Na to je potřeba si počkat do pondělí 16. srpna, kdy bude v 18:00 na oficiálních stránkách soutěže zveřejněn seznam přihlášených posádek.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.08.2010 09:23
Karbonyl - moderátor
Ono stačilo málo a na poslední chvíli se nejely ani obnovené Biskupice. O nové RZ je snaha vždy, ale není to jen o vedení BCRZ, vždycky je tam i nějaká druhá strana. Doby, kdy si svazarm zavelel, kudy se chce rally jet, jsou nenávratně pryč.
10.08.2010 22:07
Pluto - moderátor
Clint: Ono se to lehko říká, ale mnohem hůře dělá. Startovní listina bude dobrá a velmi kvalitní, i když mohla být kvalitnější. Nové rychlostní zkoušky jsme chtěli taky, letos se pro to udělalo opravdu maximum, ale bohužel se to nepodařilo. A bojím se, že do budoucna to bude ještě obtížnější...
10.08.2010 11:24
clint
omluva,mluva : čekal a dobrou
10.08.2010 11:23
clint
4ekal jsem dobou a velmi kvalitní účast, ale musím přiznat hlavně jsem čekla nějaké nové zkoušky,bohužel se mi zdá že vedení Barumky trošku spí a asi to je škoda,protože pozor letošní Bohemka měla rz moc hezké.
09.08.2010 09:51
John - moderátor
JJ, mě mrzí hlavně absence Nica Vouilloze a Bruna Magalhaese.
08.08.2010 19:53
mpb2
Kéž by to byl jen pozdní aprílový žert... :-(
08.08.2010 19:35
mpb2
Tak to je obrovská škoda :-( ... jde vidět, že se kluci snažili dotáhnout ty nejlepší, bohužel, snad příští rok...třebas se ukáží i nějaká příjemná překvapení...
08.08.2010 19:03
Pluto - moderátor
Diskuze k Barumce probíhá tady: odkaz na forum.autosport.cz
toplist