www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Pro Wittmanna je Barum rally nejdůležitějším závodem sezóny

24. srpna 2010 • 10:10

Posádka týmu Interwetten Racing absolvovala v rámci přípravy na zlínskou rally rozsáhlé testování společně s přípravcem svého vozu, týmem ROMO Ronalda Leschhorna, a svou účast na rally mistrovství světa v okolí Trieru pojala jako závěrečný test před touto soutěží. Z tohoto důvodu pro ni nebyl výsledek v Německu na prvním místě, přesto však 17. místo absolutně vyznělo více než pozitivně.

„Pro nás to byla skvělá příprava a pomohlo mi to mnohému se naučit,“ hodonotí Franz Wittmann své vystoupení v Německu. „Ale teď jsme již plně soustředěni na náš start v soutěži seriálu IRC ve Zlíně. Konkurence je fantastická a já do toho půjdu se slovem 'go'. Jezdci na škodovkách a továrních fordech ukázali v Německu svoji rychlost, proto se zpočátku zaměříme především na souboj se soukromníky. Naším cílem je dojet v první patnáctce.“

Zatímco Wittman s Wichou přijíždí do centra Barum rally v úterý, čeká přípravce ROMO Motorsport ještě spousta práce. „Z Trieru mechanici odjeli na týmovou základnu a zde museli náš Peugeot 207 S2000 kompletně rozebrat. Všechny díly, které mohly být při Německé rally poškozeny, musí být pečlivě zkontrolovány. Až potom se uskuteční přesun do Zlína. Alespoň že jsem vůz týmu předal bez známek vnějšího poškození. To by mohlo ušetřit aspoň trochu času,“ říká jezdec.

Letošní jubilejní 40. Barum Czech Rally Zlín bude pravděpodobně nejlépe obsazenou letošní soutěží seriálu Intercontinental Rally Challenge. V loňském roce zde Wittmann s Wichou předvedli svůj nejlepší výkon sezóny, přestože skončili 'až' mimo bodované pozice na 15. místě.

Na městské rychlostní zkouce je porucha elektroniky srazila na 42. místo, ze kterého se v následujícím dni dokázali probojovat až na 14. příčku. Následoval defekt pneumatiky spojený se čtyřminutovou ztrátou a pádem na 32. místo, ze kterého se Rakušan dokázal na konci dne prokousat na 26. pozici absolutní klasifikace. Přes potíže s diferenciálem svého Mitsubishi Lancer se dokázal Wittmann ještě posunout směrem vzhůru a soutěž dokončil jako patnáctý.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.08.2010 12:58
Lukasjmp
v německu jel opravdu pěkně nato s jakou jede technikou porážel lepší střelce,tak snad semu bude na barumce dařit!
25.08.2010 11:08
Speeder
meximi: To víš na Barumce bude větší konkurence než v nějakým MS :-)
24.08.2010 17:56
ajaj
No, v sobotu ráno moc nechybělo, když vyrazil směr Hinkelsteiny :-) Mladej Gassner taktéž.
24.08.2010 10:16
meximi
To je cíl do 15 místa. V německu skončil 17. tak si řekl na barumce o dvě výše.
toplist