www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - Eurostroj Rally Tišnov

Rada a jeho rudá Alfa Romeo 147 v Tišnově s pohárem

18. května 2006 • 19:55

Hustopečský Martin Rada se v Tišnově podruhé v seriálu sprintrally představil se svým novým závodním strojem Alfa Romeo 159. A zatímco při předchozím podniku doma při AGROTEC WURTH rallye cíl po slibném úvodu nakonec neviděl, na Tišnovsku se dočkal cíle a přes technické potíže v závěru i stupňů vítězů.

Při zmíněné domácí soutěži Rada vyhrál hned dvě ze tří rychlostních zkoušek, které absolvoval. Nejrychlejší časy ve své třídě N3 zaznamenal také tentokrát, i když vůz stále trpí dětskými nemocemi, jak se říká. „Nakonec jsme dojeli, ale po velkých technických potížích. Nakonec to bylo zázrakem druhé místo v N3. Takže s výsledkem můžeme být spokojeni,“ říká Martin Rada.

První kolo všechno dobře fungovalo a Martin držel krok s Vrbeckým, který byl jen zhruba o 2 až 2,5 vteřiny na vložku rychlejší. „Naší snahou ale tentokrát bylo dostat auto do cíle. První problém přišel v prvním servisu. Bylo vytržené levé přední rameno a zdržení s opravou a výměnou 6 minut pro nás znamenalo 60 sekund penalizace.“

„Jeli jsme ale a následující čtvrtou a pátou RZ jsme vyhráli v N3, šestka pak byl pouze průjezd. Vrátili jsme se tak do hry a v dalším servisu jsme byli v pohodě druzí v N3 a na Ševečka jsme ztráceli pouze 18,8 sekundy. V předešlých kolech jsme jim dávali cca. 25 sekund na kolo, a tak jsme vyjeli v klidu ze servisu, že to zkusíme dostat se na 1. místo ve třídě N3. Po pěti kilometrech jsem smolně utrhl lanovod řazení a nešlo řadit, tak jsem zařadil ručně na převodovce dvojku a jeli ten 100 km okruh, včetně zbývajících třech ( 7, 8, 9 ) RZ na blinkry a pouze na dvojku přes spojku,“ líčí Rada patálie, které jej připravily o lepší umístění.

I na dvojku nakonec Alfa dojela až do cíle a odměnou byl i první věnec pro nový a jediný vůz Alfa Romeo 159 ve startovním poli a jeho posádku. „Nakonec jsme k mému překvapení udrželi druhou příčku v N3. Pokud Alfa jede, zdá se, že to půjde! Je nutné opravdu vychytat technické problémy, ale to je v plánu na tuto sezónu, proto pojedeme mix MČR sprintrally a taky vybrané soutěže MMČR v rally. Důležité pro nás je, že jsme dojeli,“ bilancuje i plánuje Rada.

Tišnovské erzety si mimochodem jinak pochvaloval, ale přejezdy byly velmi dlouhé a zlepšení by podle něj potřebovala i organizace a úroveň servisní zóny. Doplňme ještě, že Eurostroj rally Tišnov bude k vidění i na televizních obrazovkách a to mimo jiné v půlhodinovém motoristickém magazínu MotorTip, vysílaného nejen na kabelových televizích, ale také třeba on line na internetu...

Pavel Jelínek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.05.2006 12:20
MARTIN
Dobrý den pane Olejníček
To že Pavel Jelínek udělal překlep se dá pochopit, v názvu je 147.
Co se týká organizace, myslím že jste to nepochopili, já nic nenamítám na organizaci rallysprintu, ale měl jsem připomínky k servisní zóně, a myslím že jsem nebyl sám. Při vjezdu do časovky servis nás vždy blokovala servisní vozidla, která jela přes stejný vjezd a překážela soutěžním vozidlům, nejen mě,servis na trávě se také některým posádkám nelíbil,úzká, několikakilometrová cesta příjezdu v obousměrném provozu pro všechny taky nebyla optimální,ale to Vám mohou potvrdit i ostatní soutěžící. Jinak mě se RZ líbily a byl jsem spokojen.
Co se týká nějaké podivné "privatizace", byl to Váš klub a BVV, kdo nás kontaktoval, ale myslím že jsme prokázali, že dokážeme dobře uspořádat soutěž sami a vlastní a nevím proč mě někdo neustále obviňuje.
Pro nás je to uzavřená záležitost a náš autoklub pořádá vlastní soutěž a doufám že bude moci v budoucnu nadále pořádat soutěže a dokážeme nadále zlepšovat jejich úroveň.Třeba jednou v budoucnu najdou naše kluby i možnou cestu spolupráce.
S pozdravem Martin Rada
19.05.2006 07:04
JanO
Podle tech. karty ta rudá Alfa není 159, ale 147.
19.05.2006 06:37
JanO
Zlepšení by podle něj "potřebovala i organizace a..."? Á, pan Rada, zdá se, nemůže zapomenout na to, že se mu původně Brněnský sprint nepodařilo podivně "zprivatizovat" ve svůj prospěch, ač se o to moc snažil.
Ale výtku samozřejmě přijímám, vždy je co zlepšovat. Navíc my jdeme svojí cestou, od nikoho nic nekopírujeme, veškeré dokumenty máme vlastní...
toplist