www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Obhájce prvenství Kopecký začal nejrychleji

28. srpna 2010 • 09:40

Česká posádka Jan Kopecký – Petr Starý (Škoda Motorsport) na voze Škoda Fabia S2000 vyhrála diváckou Super rychlostní zkoušku, která zahájila čtyřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín. Rovněž na dalších dvou místech skončili tovární jezdci Škoda Motorsport, na druhém místě jsou Finové Juho Hänninen – Mikko Markkula se ztrátou 2,2 sekundy, třetí skončili Freddy Loix – Frederic Miclotte z Belgie s odstupem 3 sekund.

Do soutěže, která je součástí FIA Mistrovství Evropy v rally jezdců, Intercontinental Rally Challenge a Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2010 odstartovalo celkem 112 posádek z 25 zemí. Slavnostní start zkrápěl vytrvalý déšť, nicméně s časem startu Super rychlostní zkoušky přestalo v ulicích Zlína pršet.

Osmadvacetiletý Jan Kopecký nasadil hned od úvodních metrů vysoké tempo, kerému stačili pouze stájoví kolegové Juho Hänninen a Freddy Loix. Do první desítky se prodrali z dalších českých jezdců na šestém místě Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) a osmý skončil Pavel Valoušek (Škoda Fabia S2000). Z favoritů měl smůlu Slovák Jozef Béreš na fabii, který urval kolo. Nedařilo se ani Burcu Cetinkaya z Turecka, která měla defekt a diváckou supererzetu dokončila se ztrátou více než dvou minut.

Ve skupině A byl nejrychlejší italský jezdec Matteo Gamba, s odstupem deseti sekund je Nizozemec Kevin Abbring (oba Renault Clio R3).

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist