www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Nadace Colin McRae Vision ve Zlíně předala šek potřebným dětem

28. srpna 2010 • 09:25

Když v roce 2007 tragicky zahynul při nehodě vrtulníku mistr světa v rally z roku 1995 Colin McRae se svým synem, zasáhlo to hluboce všechny fanoušky soutěžního sportu. Ve světle obrovské odezvy světové veřejnosti v podobě emailů, telefonátů a dopisů na adresu pozůstalých se rodina rozhodla založit fond, který by zaštítilo jméno populárního britského jezdce. Zástupci nadace Colin McRae Vision přijeli při příležitosti konání Barum Czech Rally Zlín také do Zlína, a to nejen kvůli samotné soutěži, ale především proto, aby předali šek Dětské dopravní nadaci.

„Úkolem a programem Dětské dopravní nadace je zejména finančně pomáhat dětem, které osiřely po dopravní nehodě, při níž zahynuli jejich rodiče, a také těm, které v důsledku dopravní nehody mají trvalé následky na zdraví,“ uvedla předsedkyně nadace Petra Buzková. „Nadace od svého založení poskytla téměř čtyřem stovkám dětí, jejichž rodiče se stali obětí dopravních nehod, více než sedm milionů Kč, zejména na studium, zdravotní rehabilitaci, pobyty v přírodě a k udržení životního standardu,“ dodala Buzková.

„Nadace Colin McRae Vison přivezla do Zlína šek v hodnotě devadesát tisíc korun. Tyto peníze pomohou dětem, které ztratily v uplynulých dvanácti měsících jednoho nebo oba rodiče v důsledku dopravní nehody,“ řekl před předáním šeku manažer nadace Campbell Roy na tiskové konferenci.

Oficiálním vyslance charity Vision je soutěžní jezdec Kris Meeke. Loňský vítěz seriálu Intercontinental Rally Challenge ve Zlíně závodí s Peugeotem 207 S2000. Bude zde bojovat nejen o vítězství v samotné soutěži, ale též o trofej za nejhezčí jízdu, kterou nadace Colin McRae Vision pořádá spolu se sportovním kanálem Eurosport.

Drahomír Kvasnička
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist