www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Krestu s Grossem zastavil na Barumce Troják

31. srpna 2010 • 15:10

Pouhých pět rychlostních zkoušek trvalo účinkování Romana Kresty a Petra Grosse v barvách Mogul Racing Teamu při letošním jubilejním 40. ročníku Barum Czech Rally Zlín. Populární Barumka letos přivítala ve Zlíně kvalitní jezdecké pole, které mimo bojů o body do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, změřilo síly také v rámci šampionátů FIA Mistrovství Evropy jezdců - ERC a Intercontinental Rally Challenge – IRC.

Mogul Racing Team zvýšil po Rally Bohemia šance v boji o třetí domácí titul v řadě, proto se pro Barum rally dohodl Roman Kresta s Antonínem Tlusťákem v rámci zvýšení konkurenceschopnosti na zapůjčení jeho vozu Škoda Fabia S2000.

Roman s Petrem zahájili soutěž 11. místem na městské rychlostní zkoušce a 10. příčkou na úvodním klasickém úseku, kterým byl první průjezd RZ Biskupice, vracející se do itineráře Barumky po několikaleté odmlce. Třetí a čtvrtý úsek, kterými byly Zádveřice a Semetín, již přinesl barvám Mogul Racing Teamu dva čtvrté časy a Roman s Petrem postoupili v průběžném hodnocení na pátou pozici. V dalším postupu je však zastavil obávaný Troják, který obě sobotní sekce uzavíral.

„Podmínky na trati byly velmi náročné a já jsem udělal chybu,“ přiznal po svém odstoupení ze soutěže sebekriticky Roman Kresta. „Do místa nehody jsme najeli rychleji, než bylo únosné a dostali aquaplaning. V tom místě voda na cestě stála a já jsem hledal cestu mimo ideální stopu. Dostali jsme se na trávu a po ní jsme se blížili ke stojícím divákům. Kontaktu s nimi jsem se chtěl za každou cenu vyhnout, proto jsem musel volant znovu strhnout. Následně nás nakopl příkop a šli jsme přes střechu. Auto přitom utrpělo takové poškození, že přestože nás diváci dostali zpátky na kola, pokračovat v soutěži nebylo možné,“ popisuje Roman celý incident.

„Boj o titul je pro nás již v tuto chvíli ztracený, v Příbrami se ale objevíme. S Tondou Tlusťákem jsme se dohodli již před Barumkou, že pokud někdo z nás půjčenému autu ublíží, zajistí, aby bylo do Příbrami znovu v plné kondici. Nás tak nyní čeká spousta práce, ale dohodu dodržíme. Otázkou zůstává, s jakým vozem se objevíme na Příbrami my. To je stále otevřená záležitost,“ uzavírá Roman Kresta ohlédnutí za 40. ročníkem Barum Czech Rally Zlín.

Mogul Racing Team čeká v termínu 24. -25. září závěrečný sedmý podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, kterým bude Herkul Rally Příbram.

Petr Medřík; J.Petrů
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
01.09.2010 20:40
ajaj
Tenhle nick tu mám od samého počátku. A tvoje "dementování" bylo k tématu? Aha :-)
01.09.2010 11:18
Karbonyl - moderátor
Pánové, trochu to uklidníme, jo?
01.09.2010 10:21
Alexus
Mas neco k tematu ajaj ? :-) Aspon,ze to stridani nicku ti de
31.08.2010 23:27
ajaj
Koukám, že ani věkem Alexus nemoudří :-(
31.08.2010 22:32
Alexus
Dementy z 4 pismenkoveho serveru by tu nemeli poustet, pac nekeri si komplexy nevyleci nikdy, vid Hoppy
31.08.2010 21:56
Karbonyl - moderátor
Asi tak nějak :-))
31.08.2010 21:45
Walach
krbe, vykašli se na to :-)
31.08.2010 19:34
krb
to hoppy:jestli jsi někdy viděl nastartového Peugeota S2000 tak jsi si musel všimout že zrcádko ktré má se třepe jako drahý pes,Škoda či jiné S2000 je mají narozdíl od pegyho celé plastové tudíž se netřepou a v tom bych hledal přehlédnutí auta za sebou - ne v tom že by ho nechtěl pustit,jelikož auto které ho na zkouše dojede znamená 2minuty ztráty a nějaká pět-šest vteřin co by tím získal mu rozhodně za to nestály;-) jinak pokud jsi viděl video eurosportu z vrtulníku tak jsi jistě viděl i za jak dlouho u auta byli lidi, jinak na youtube si ho můžeš prohlídnout ještě jednou a při té příležitosti si můžeš shlédnout krizovku Krise Mekeeho a poté Tomáše Kostky a zvájemně si porovnat kde stáli lidi.Z videii co jsou na netu je patrné že po Romanově ráně se posunuli o několik desítek metrů zpět a za to můžeme být všichni rádi
31.08.2010 18:57
hoppy
Je vidět pokrok : před časem nešlo stíhat soupeře ve zpětném zrcátku a po boku ve vracečce, teď je možno ve vysoké rychlosti okamžitě vyhodnotit :kudy se vyhnout louži,kde stojí diváci, kde je příkop...podle videa z vrtulníku to možná bylo trochu jinak - prostě vletěl na suchých gumách do hluboké kaluže ve stopě ( není se co divit, v takovém fofru není vidět moc dopředu) a pak už to šlo... a se zabržděnýma kolama se fakt blbě rejduje...
toplist