www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 10 - Barum Czech Rally Zlín

Adolf s Večerkou děkují divákům

2. září 2010 • 07:30

Start na skvěle obsazené Barum Czech Rally Zlín skončil pro dvojici Robert Adolf – Michal Večerka mnohem dříve, než si oba členové posádky přáli. Jejich cestu soutěží zastavila nepříjemná havárie na 5. RZ Troják, kde se jim stal osudným průjezd obcí Vlčková.

Lancer EVO IX byl po nehodě vážně poškozen, bez duchaplné pomoci přihlížejících diváků však tato havárie mohla mít ještě mnohem závažnější následky. „Moc děkujeme divákům, kteří pomohli s mým vyproštěním z vozu, a kteří následně naše hořící auto sami uhasili. Jejich pomoc je z naší strany neocenitelná. Příjezdu záchranného systému jsme se totiž vůbec nedočkali,“ říká Michal Večerka. „Zároveň bychom se rádi omluvili za všechny nepříjemnosti majitelům pozemku, na kterém si náš Lancer ustlal,“ dodává spolujezdec.

Dobrou zprávou je, že Robert Adolf a Michal Večerka se z rány na barumce rychle otřepali a už nyní připravují návrat na soutěžní tratě. Jejich následujícím startem by měla být Admiral rally Vyškov, která se v termínu 10. – 11. září uskuteční jako součást Mistrovství ČR ve sprintrally.

Jiří Dokulil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.09.2010 14:07
Pluto - moderátor
Jen bych pro upřesnění doplnil, že v době havárie Roberta Adolfa byla RZ zastavena, protože záchranný systém zasahoval u jiné havárie ve stoupání na Troják (Jarcovják? Plangii? Teď už přesně nevím). Posádka navíc nevyužila možnosti přivolat pomoc prostřednictvím GPS (o nehodě věděl dispeččink cca do 15ti sekund), při následné komunikaci s pořadatelem bylo vyrozuměno, že již není potřeba žádný zásah.
toplist