www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Sanremo

ŠUG - Rally San Remo 2010 díl první - Prolog

16. září 2010 • 09:00

Rok se s rokem sešel a opět je tu Rally San Remo. Tak jako loni i letos napoví hodně o celkovém vítězi IRC v kategorii jezdců. Loni touto dobou už měli na zisk titulu reálnou šanci jen Kris Meeke a náš Jan Kopecký. Druhý jmenovaný hned na začátku soutěže lehce atakoval zeď, a tak v boji o titul zůstal jen Kris Meeke. Zklamání pro naši skromnou výpravu hned první den.

Z loňského roku si díky své paměti mnoho nepamatuji, ale že klukům v „bydlících“ došlo točené pivo už před shakem, to ano. A jak mnozí ráno před shakem vypadali, když jsme tam s Petrem za nimi dorazili, to si pamatuji též. Také se zde někteří poprvé potkali s Maruškou, kteráž to nám pak udělala i hromadný snímeček. Letošního ročníku se toto děvče bohužel neúčastní. No, alespoň se mlaďochům nebudou plašit hormony.

A kdo že se tam letos chystá? Můj letitý parťák PetrWRC zklamal na celé čáře a jal se dát přednost starosti o vlastní postel, namísto starosti o české škodovácké blaho s konečným cílem titulu mistra IRC. To se prostě nedělá, Péťo! Jal jsem se tedy hledat novou posádku. Našel jsem ji v podobě páně Plhusovy, kterému jsem vlastním neodolatelným šarmem zajistil do páru jeho vlastní partnerku Lucku a on mě za to odměnil zajištěním partnerky pro mne nápadně se podobající Krbovi. No comment. Udělejte si vlastní představu, kdo na tom bude nakonec lépe. Na noc to mám ale vymyšlené. Plhus za volant a já za Luckou. Na mě si chlapec nepřijde!

Přesun bude stejně zajímavý. Plán je takový. Plhus s Luckou a Krbem vyrazí ze Zlína do Příbrami k Melmiskovi, kde zanechají „vytuněnou“ Fabku bezpečně uschovanou v areálu prodejního servisu. Já vyrazím hvězdicově ze Štětí též do Příbrami k Melmiskovi, kde naložím Zlíňáky a budeme pokračovat společně Yetíkem. Melmisek zatím svou posádku zcela neodhalil, ale plán byl Roomsterem do Budějic za Robertem a pak společně v BMW do Rema. Jeho plány se ale zatím stále mění, a tak pouze má posádka je pevná a vůz jistý. Nebo, že by to bylo obráceně? Kolik lidí nakonec Martin dá dohromady a čím pojedou je ve hvězdách. Zatím jen denodenně skučí na Facebooku, kdy že už se to pojede. Zklamáním je pro mě zatím, že nechce potěšit oko starce a vzít s sebou smutnou princeznu Hanku. Kdo se má, sakra, pořád koukat na ty „vytuněné“ chlapské, ksi…tváře! No, ne? Martine, zamysli se, prosím.

Zatímco Pluto si odskočil o víkendu na Asturias, my si, doufám, odskočíme příští týden na mnohem zajímavější podnik k Ligurskému moři. Startovka slibuje mnohé a k tomu ještě fůra historiků. Od Škodovky čekáme útok na titul v jednotlivcích, ale kdo to nakonec bude? Rozhodne výkon na trati nebo zelený stůl? Necháme se překvapit. Kris Meeke má letos k titulu asi tak daleko jako já ke své ideální váze 80 kg. Kdo by tomu věřil, že? Předpověď počasí slibuje, že by se mohlo jet na suchu a mé staré kosti by se mohly ještě jednou v tomto roce pořádně prohřát. Další soutěží totiž bude Monte Carlo a tam se jak známo moc neohřejeme. Tam to dokáží jen někteří, ale já mezi ně už bohužel nepatřím, neboť už jsem si v životé své vypil. Nicméně doufám, že tentokrát Kýta nezklame, na Monte dorazí a bude tím, kdo mě zahřeje svou přítomností. Svůj k svému. Viď dědku!

Ale zpět na San Remo. Jsem zvědavý na Melmiskův nový prut, který avizoval. Že by na něm kromě škodovácké, české a finské vlajky zavlála i belgická? Anebo, že by zavlála vlajka ŠUG? To všechno se dozvíme, až to tam Martin rozbalí. Ale na to si budeme ještě muset počkat.

Zatím vás všechny zdraví zatím ještě z domova

Řízek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.09.2010 18:39
marekCZ
ŠUG + scout + oranž fokus, všechny jsem potkal v Belgii a teď už jste zase v Itálii, kde já dělám doma chybu dop....
16.09.2010 22:26
ifi
Posílíme Vás na italském území. Stříbrný Scout + Oranžový Fokus...
16.09.2010 18:27
PetrWRC
Zklamal jsem ... ale snad přijdou zase lepší časy :-) Jinak dneska jsem potkal Roberta a hlásil maximální připravenost ...
16.09.2010 10:00
Melmisek
Na prut jsem ještě ani nepomyslel... :-( Musím to nějak dohnat...
toplist