www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Sanremo

Peugeot v Sanremu s novou evolucí 207 S2000

21. září 2010 • 18:00

Francuzský výrobce sice již letos ztratil naděje na titul mezi značkami IRC, ale přesto neskládá zbraně. Na víkendové Rallye Sanremo se přestaví hned pětice vylepšených dvěstěsedmiček. Protože i italský Abarth nasadí trojici modernizovaných a rozšířených Punt S2000, stane se Sanremo svědkem velice zajímavého porovnání s letos dominantními Fabiemi a zatím nevýraznými Protony. Tratě Sanrema navíc jak Peugeotu, tak Abarthu tradičně svědčí.

Vedoucí zákaznického programu Peugeot Sport Frédéric Bertrand o změnách řekl: „Soutěžní oddělení se snaží stále vylepšovat své vozy, což obvzláště platí o Peugeotu, jehož technici nikdy nemají nedostatek nových nápadů. 207 S2000 se za svou kariéru vyvinula tak, aby udržela krok s konkurencí na nejvyšší úrovni, jak demonstroval během srpnové Barum rally Bryan Bouffier nebo Paolo Andreucci v italském šampionátu. Posádky našich týmů budou moci demonstrovat schopnosti vylepšeného modelu tento víkend na Rallye Sanremo. Dočkají se také naši zákazníci, kteří budou moci nyní těžit z posledního vývoje vozu.“

Peugeot uvádí, že nový motor má výkon rovných 300 koní. Použita je nová palubní elektronika Magneti Marelli. Optimalizací prošel systém transmisí a převodovka. Brzdy jsou lehčí. Přední náprava dostala novou nápravnici, spodní ramena a spojovačky řízení. Přepracovány byly tlumiče. Další změnou je použití dveří s energii absorbujícími výplněmi dle předpisů FIA pro sezonu 2011. Nový je také displej spolujezdce.

Všechny změny jsou nyní dostupné zákazníkům jak ve formě kitu, tak v hotových vozech. První dodávky jsou plánované na začátek října. Frédéric Bertrand dodal: „Toto je vyhrávací auto pro rok 2011, které bylo navrženo tak, aby ještě zdůraznilo bezkonkurenční poměr výkonu, spolehlivosti a ceny při snadném provozu, kterého dosáhla původní 207 S2000.“

V pěti vylepšených vozech se při víkendové Rallye Sanremo představí úřadující šampion IRC a reprezentant Peugeotu UK Kris Meeke, o pátý italský titul bojující Paolo Andreucci bojující v barvách Peugeotu Italia, ve stejných barvách tentokrát výjimečně startující Bryan Bouffier, reprezentant portugalského zastoupení značky Bruno Magalhaes a vycházející hvězda světové scény Thierry Neuville v barvách Peugeotu Belux.

-fri- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist