www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Sanremo

Mellors: Panizziho zkušenosti nám pomohou do budoucna

21. září 2010 • 19:15

Extovární jezdec Peugeotu a Mitsubishi, Gilles Panizzi, který pro nadcházející podnik Intercontinental Rally Challenge v Sanremu doplnil soupisku týmu Proton, dostal v předešlých dnech příležitost usednout za volant Satrie Neo S2000.

„Základ auta vypadá hodně dobře,“ říká směrem k malajskému speciálu Panizzi. „Je kompaktní a velmi dobrá je jeho vyváženost. Dnes byl cíl upravit si auto přímo na sebe. Myslím, že něco, co mi bude vyhovovat, najdeme hodně rychle. Nejsem si jistý, jaké bude moje tempo, jelikož jsem dva roky nejel. Takto těsně před startem na autě nemůžeme udělat nějaké drastické změny, proto to budeme na soutěži muset hrát trochu na sebe. Opravdu ale doufám, že moje zkušenosti zužitkuje Proton v dalším vývoji,“ věří někdejší asfaltový specialista.

„Dokonce i po pouhém jednom společném dnu je jasně vidět, jaké zkušenosti přináší do týmu taková jezdecká kapacita, jakou je Gilles. Díky časovému presu před startem samozřejmě nemůžeme očekávat nějaké zázraky přes noc, ale společně se snažíme dát dohromady solidní základ pro budoucnost, který povede k našemu dalšímu potřebnému zlepšení, a to zejména na asfaltu,“ chválí si společný test před Sanremem i samotný boss MEM, Chris Mellors.

„Našli jsme směr, kterým se ubírat, což by nám mělo pomoci,“ dodává týmový kolega v sestavě Protonu pro Sanremo, Nial McShea. „S autem jsem víc a víc spokojen, z mého pohledu je opravdu skvělé mít Gillese v týmu. Jsem přesvědčen, že můžeme odjet dobrou soutěž a mám ještě vetší motivaci než kdykoliv předtím,“ končí.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist