www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - AZ Pneu Rally Jeseníky

Na start IV. AZ pneu Rally Jeseníky se postaví 101 soutěžních posádek

8. října 2010 • 22:30

Velmi kvalitní startovní pole se představí na čtvrtém ročníku AZ pneu Rally Jeseníky. Z původního počtu 113 přihlášených se na start postaví 101 převzatých posádek. Soutěž AZ pneu Rally Jeseníky je předposledním podnikem započítávaným do ECOSUN Mistrovství ČR ve Sprintrally, dále K4 Poháru ČR v rally a dalšími vypsanými soutěžemi je: Mistrovství ČR juniorů, Pohár mládeže v rally, Dámský pohár ČR a Pohár pořadatele.

Během dnešního, pátečního odpoledne absolvovaly soutěžní posádky seznamovací jízdy. Do centra dění dorazila špička rallysprintu. Se startovním číslem 1 se připravuje velmi úspěšný jezdec, který je na čele průběžné klasifikace MMČR Rallysprintů 2010, Roman Kresta. Do Šternberku se sjeli i další kvalitní jezdci, jakými jsou Jaroslav Orsák, Josef Peták, Roman Odložilík, Karel Trněný a další. Z čela startovního pole se prezentovali všichni, diváci se tedy mohou těšit na atraktivní souboje o sekundy, bude se zajisté bojovat do posledního kilometru, o titulu ještě totiž stále není rozhodnuto.

Jelikož nám podle předpovědí bude přát počasí a dle slov samotných jezdců si tratě rychlostních zkoušek na seznamovacích jezdců maximálně užívali, bude na co se těšit. Prověří se um jezdců i bezchybná navigace spolujezdců při náročných rychlostních zkouškách, které připravili pořadatelé AMK Ecce Homo.

Pořadí ECOSUN Mistrovství ČR ve Sprintrally 2010:

1.R. Kresta (Mitsubishi Lancer EVO IX) 144b

2. R. Odložilík (Škoda Fabia S2000) 104b

3. J. Orsák (Mitsubishi Lancer EVO IX) 93b

4. J. Peták (Peugeot 207 S2000) 91b

5. J. Štěpánek (Škoda Fabia WRC) 60b

6. M. Vlček (Mitsubishi Lancer EVO IX) 45b

7. L. Firla (Mitsubishi Lancer EVO VII) 43b

8. J. Jelínek (Mitsubishi Lancer EVO IX) 42b

9. J. Černý (Renault Clio R3) 39b

10. J. Sýkora (Mitsubishi Lancer EVO IX) 37b

V K4 Poháru České republiky v rally je na prvním místě v absolutní klasifikaci posádka Hendrich – Hendrich s vozem Mitsubishi Lancer EVO VII s celkovým počtem bodů 162, druhou příčku obsadila posádka Král Jakub – Hrabec Zbyněk na voze Škoda Felicia Kit Car, kteří mají celkem 121 bodů.

IV. AZ pneu Rally Jeseníky startuje v sobotu 9. října v 8 hodin z Hlavního náměstí ve Šternberku, v cíli se první posádka objeví v 16:11 hodin. Na pestré startovní pole čeká trať v délce 265,20 km, která obsahuje 9 rychlostních zkoušek v délce 77,01 km.

Všechny diváky a fanoušky rally zveme do atraktivních diváckých míst v obcích Mutkov, Huzová a Břevenec.

Milena Schärferová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist