www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - AZ Pneu Rally Jeseníky

Peták v Jeseníkách šestý

12. října 2010 • 07:00

Skvěle rozjetý závod, pak problémy s poloosou a až šesté místo v cíli. Takový byl v krátkosti závod Josefa Petáka a Aleny Benešové při předposledním letošním rallysprintovém závodě.

Peták s Benešovou s vozem Peugeot 207 S2000 zahájili Rally Jeseníky pátým nejrychlejším časem. Na zbývajících dvou rychlostních zkouškách úvodní sekce však zajeli třetí, resp. čtvrtý čas, což znamenalo posun na výborné druhé místo. Rychlejší byl pouze Roman Kresta, jenž si vybudoval před příbramským jezdcem náskok necelých čtyř vteřin.

Začátek druhé sekce soutěže smíšené dvojici vyšel rovněž skvěle. Třetím místem v rychlostní zkoušce si udrželi průběžné druhé místo. Bohužel na páté RZ přišlo pro Petáka zklamání. Až sedmnácté místo se ztrátou téměř půl minuty znamenalo propad na čtvrté místo. Situace se nezlepšila ani na nadcházejícím měřeném úseku, a tak se modro-bílý Peugeot 207 S2000 propadl až na sedmé místo. „Úvod soutěže nám vyšel výborně. Chytili jsme správné tempo a drželi se na slibné pozici. Bohužel na páté RZ praskla pravá přední poloosa. Museli jsme tak absolvovat dvě rychlostní zkoušky bez poloosy, a tím i ztratili veškeré naděje na dobrý výsledek,“ zklamaně popsal příčiny propadu Peták.

Na závěrečných třech měřených úsecích zajeli sice Peták s Benešovou dva třetí nejrychlejší časy, na lepší nežli šesté místo v cíli to nestačilo. Do hodnocení mistrovství si tak smíšená dvojice připsala pouze deset bodů, což vzhledem k tabulce šampionátu nic neřeší. „V závěrečné sekci jsme se sice snažili ztrátu eliminovat, příliš se to však nepodařilo. Posunuli jsme se pouze o jednu příčku. Je to velká škoda, ale takové jsou závody. Jinak závod se mi vcelku líbil. Závodilo se sice hodně rychle mezi stromy, což příliš v oblibě nemám, ale na druhou stranu se nám kromě již zmíněných technických problémů dařilo. Nyní se tedy musíme připravit na poslední rallysprint,“ řekl na závěr Josef Peták.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist