www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 10 - alza.cz - Partr Rally Vsetín

Vítězem posledního letošního sprintu Melichárek

25. října 2010 • 17:00

Vítězem Alza.cz – Partr rally Vsetín 2010 se stal Melichárek

Absolutním vítězem závěrečného sprintrally sezony se stal slovenský jezdec Jaroslav Melichárek s vozem Mitsubishi Lancer WRC. Druhý, s více než 12vteřinovou ztrátou, dojel Polák Grzegorz Grzyb. Třetí skončil Josef Peták, který společně s Romanem Odložilíkem a Jaroslavem Orsákem bojoval o titul vicemistra České republiky v rallysprintu.

Ani toto umístění však Petákovi na druhé místo v celkovém hodnocení MČR nestačilo. To uhájil díky dosavadnímu bodovému náskoku Odložilík, který skončil celkově sedmý, v hodnocení MČR pátý. Peták tak vybojoval bronz a loňskému mistru republiky v rallysprintu valašskoklobouckému jezdci Orsákovi unikla medailová pozice o pouhé necelé dvě vteřiny.

Smůlu měl i vsetínský jezdec Jaromír Tomaštík, kterého hned v úvodní rychlostní zkoušce potkal defekt. Musel se tak vypořádat se 40vteřinovou ztrátou. Z jednačtyřicátého místa absolutně se však probojoval až na 11. příčku. Další valašský jezdec Silvestr Mikuláštík skončil sedmý.

Na start posledního rallysprintu sezony se postavilo celkem 96 posádek, téměř dvě desítky vozů však neprojely cílovou páskou. Ty odstoupily kvůli technickým problémům či z důvodu nezvládnutí řízení.

Eva Stejskalová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist