www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Rally Sardinia: Vítězem se stal Loeb

21. května 2006 • 14:10

Francouzský jezdec Sébastien Loeb neudělal v průběhu víkendu na Sardinii jedinou chybu a znovu tak s přehledem zvítězil. Samotný jezdec přiznal, že po vypadnutí Marcuse Grönholma již neměl s kým bojovat.

Na druhém místě proťal cílovou pásku Mikko Hirvonen, který sice byl spokojený, jelikož dosáhl na svůj nejlepší dosavadní výsledek v mistrovství světa, nicméně jej mrzelo, že Rally Sardinia nedokončil jeho týmový kolega Marcus Grönholm.

Velkou radost ze třetího místa měl v cíli Dani Sordó, který dokazuje, že umí jet rychle nejen na asfaltu, ale také na šotolině. Pro čtvrté místo a slušný počet bodů do MS FIA značek si dojel Xavier Pons, který již na dobrý výsledek čekal delší dobu.

Pátý skončil Jussi Välimäki s Lancerem WRC, který nejenže nemusel čelit útoku Pettera Solberga, ale ještě se posunul o místo vpřed po vypadnutí Chrise Atkinsona. Australský mladík znovu nezvládl závěr soutěže a vyletěl mimo trať. Za to jej jistě v týmu Subaru nepochválí.

Stejně špatně dopadl také Petter Solberg, který se místo posunu vpřed propadl o tři pozice a nakonec skončil s poškozeným řízením až devátý. Japonský tým tak má znovu za sebou velmi nevydařený víkend.

Šestá příčka patří „zaprášenému“ Kristianu Sohlbergovi a sedmá Manfredu Stohlovi. Ten však nebyl spokojený s Peugeotem 307 WRC a bude se muset najít vada, kterou zatím mechanici neodhalili. Bodovanou osmičku uzavírá po slušném výkonu Francois Duval ve Škodě Fabii WRC.

Nebýt pátečních problémů s vozem, mohl se Jan Kopecký pohybovat kolem první desítky průběžného pořadí. Penalizace z pátku jej však až tolik mrzet nemusí, jelikož jel na Sardinii především sbírat zkušenosti a snažil se zrychlit na šotolině. Jeho úsilí nakonec vyústilo ve vítězství v RZ 18. Gratulujeme!

Mezi juniory si dnes velmi dobře počínali Pavel Valoušek a Martin Prokop. V závěru se totiž dostali do tempa a poslední test skončil na třetím, resp. čtvrtém místě. Celkově je to již tak dobré není. Prokop skončil mezi juniory dvanáctý a Valoušek dokonce až patnáctý.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist