www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Wales Rally GB (PWRC+SWRC)

Hirvonen by si na konci roku rád zlepšil náladu

11. listopadu 2010 • 12:30

Pro pilota továrního týmu BP Ford Abú Dhabí Mikka Hirvonena určitě nebude letošní sezóna v mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích patřit mezi ty, na které by finský jezdec rád vzpomínal. Nevýrazné výkony provázené technickými problémy jej v průběhu roku definitivně vyřadily z boje o závěrečné medailové příčky světového šampionátu. Náladu by si tak Mikko rád spravil při svém posledním startu za volantem Fordu Focus WRC ve Walesu.

„Zakončit účinkování vozu na konci éry kategorie World Rally Car vítězstvím by bylo fantastické. Potíž je v tom, že stejné smýšlení mají všichni ostatní jezdci,“ říká Hirvonen. Podle něj se ve Walesu už nebude příliš taktizovat. „Tituly jsou rozdány, takže každý může jet na vítězství. Kromě toho se bude bojovat o celkové druhé a třetí místo v klasifikaci jezdců, takže čekám pěknou bitvu,“ předpovídá finský pilot.

„Počasí může z této rally udělat zrádnou soutěž, letos ještě více kvůli dlouhé asfaltové sekci v Epyntu. Pokud bude mokro a bláto, na trati to bude nevypočitatelné,“ přemítá Hirvonen nad klasikou závěrečné soutěže mistrovství světa a zároveň nepokrytě nastiňuje průběh rally: „První auta vytahají na cestu binec a ti vzadu to budou mít mnohem uklouzanější. V praxi to bude fungovat tak, že první jezdec na trati se bude snažit vytahat tolik šotoliny a bláta na asfalt, kolik jen bude moci.“

Jednička týmu Ford však k soutěži přistupuje stejně pragmaticky, jako většina soupeřů. „Otázka přilnavosti je ale v tomto ročním období v Británii pořád stejná. Je to další výzva,“ končí Mikko Hirvonen.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist