www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Wales Rally GB (PWRC+SWRC)

Fotogalerie z Wales Rally GB od André Lavadinha

foto

24. listopadu 2010 • 10:00

Náročný podzimní program neměly pouze posádky, ale i novináři a fotografové. Proto až s větším časovým odstupem přinášíme fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha ze závěrečného dílu letošního mistrovství světa, Wales Rally GB.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg: Chybí nám sponzor

foto

16. listopadu 2010 • 18:50

Třetí muž celkového pořadí mistrovství světa 2010 Petter Solberg prozradil, že uplynulou soutěž ve Walesu absolvoval na vlastní náklady poté, co nedorazily peníze slíbené od reklamních partnerů jeho týmu.

příspěvků: 1 celý článek »

Odhodlaný Latvala se v Británii stal vicemistrem světa

foto

15. listopadu 2010 • 13:20

Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila z týmu BP Ford Abu Dhabi uzavřeli letošní ročník mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích na druhé příčce celkového pořadí, když se v dnes ukončené britské rallye prosadili na stupně vítězů.

žádný příspěvek celý článek »

Zaslechnuto ve Walesu

foto

15. listopadu 2010 • 12:40

Poslední soutěž letošního mistrovství světa FIA v automobilových rally je po včerejším odpoledni minulostí. Jedním z četných dozvuků této rally jsou tradiční postřehy Martina Holmese z průběhu rally, které vám nyní opět přinášíme. Tentokrát začneme ale trochu netradičně.

příspěvků: 3 celý článek »

Martin Semerád nedokončil Britskou Rally

foto

15. listopadu 2010 • 12:00

Pro Martina Semeráda a Michala Ernsta skončilo úspěšné účinkování v Britské Rally v průběhu závěrečné etapy, kdy jejich Mitsubishi Lancer EVO IX zůstalo nepoškozené ležet v hlubokém příkopu. Bohužel se nepodařilo dojet až do cíle a uhájit průběžné druhé místo v kategorii produkčních vozů PWRC, které bezpečně kontrolovali s minutovým náskokem na Portugalce Arauja, který nakonec ve Walesu oslavil zisk dalšího titulu mistra světa.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb s Elenou dovedli C4 WRC k 36. vítězství

foto

15. listopadu 2010 • 09:00

Sébastien Loeb a Daniel Elena dovedli závěrečný den Rally Velká Británie ke svému osmému vítězství sezony. Dříve než přenechá své místo novému vozu Citroën DS3 WRC počínaje rokem 2011, připsal si Citroën C4 WRC 36. vítězství z 56 rally, na kterých startoval.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb zakončil sezónu MS 2010 vítězstvím

foto

14. listopadu 2010 • 20:00

Stylově zakončil sezonu už jistý mistr světa Sébastien Loeb. Potřetí za sebou vyhrál Britskou rally a zkompletoval počet svých letošních triumfů na osm ze třinácti soutěží.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen by si na konci roku rád zlepšil náladu

foto

11. listopadu 2010 • 12:30

Pro pilota továrního týmu BP Ford Abú Dhabí Mikka Hirvonena určitě nebude letošní sezóna v mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích patřit mezi ty, na které by finský jezdec rád vzpomínal. Nevýrazné výkony provázené technickými problémy jej v průběhu roku definitivně vyřadily z boje o závěrečné medailové příčky světového šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown ve Walesu opanovaly Citroëny

foto

11. listopadu 2010 • 11:20

I při historicky posledním závodě speciálů WRC s dvoulitrovým turbomotorem opanovaly předzávodní testovací zkoušku vozy značky Citroën. Na nočním shakedownu obsadili kompletní stupně vítězů.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën Junior Team bojuje o bronz

foto

11. listopadu 2010 • 11:00

Citroën Junior Team vstupuje do Rally Velká Británie s posádkami Dani Sordo / Diego Vallejo a Kimi Räikkönen / Kaj Lindström s cílem zajistit si třetí příčku v Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád po roce opět ve Walesu

foto

11. listopadu 2010 • 10:30

Martin Semerád se po roce opět vrátil na tratě Britské Rally-Rally of Wales, která uzavírá kalendář Mistrovství světa v sezóně 2010. Je to také poslední soutěž roku zařazená do hodnocení kategorie PWRC, tedy produkčních vozů, kam se Semerád Rally Team před sezónou 2010 přihlásil.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën C4 WRC se chce rozloučit ve velkém stylu

foto

11. listopadu 2010 • 10:00

Kromě toho, že se po nadcházející Rally Velká Británie zatáhne opona za mistrovstvím světa 2010, skončí i éra dvoulitrových turbo WRC aut. A vozy Citroën C4 WRC, které se v této éře staly legendou s 35 vítězstvími v 55 rally, se hodlají rozloučit ve velkém stylu. Posádky Sébastien Loeb - Daniel Elena a Sébastien Ogier - Julien Ingrassia v barvách Citroën Total World Rally Teamu neznají jiný cíl než vítězství!

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Sandell: Bude to bláznivý souboj!

foto

11. listopadu 2010 • 08:00

Devět mistrovských bodů, právě tolik dělí průběžně prvního Xevi Ponse a čtvrtého Patrika Sandella před posledním kláním šampionátu SWRC, které se nadcházející víkend uskuteční ve Walesu. Trio bojujících doplňuje finský mladík Jari Ketomaa, který ztrácí na vedoucího Ponse dokonce o dva body méně než Sandell. V boji o historicky první titul šampiona SWRC se rozhodne právě mezi těmito třemi jezdci, jelikož průběžně druhý v pořadí, Martin Prokop, původně nominovaný Wales vyměnil za Japonsko a ve Velké Británii se tedy na startu neobjeví. A jak se před rozhodující soutěží celé letošní sezony cítí ten vzadu, vítěz posledních dvou asfaltových soutěží, Patrik Sandell?

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg si brousí zuby na vítězství ve Walesu

foto

27. října 2010 • 14:45

Petter Solberg si v Katalánsku díky vynikajícímu výkonu dojel pro druhé místo v absolutní klasifikaci. Letos již posedmé tak vystoupal na stupně vítězů a momentálně mu před závěrečnou soutěží MS FIA rally ve Walesu náleží čtvrtá příčka průběžné klasifikace mezi jezdci se ztrátou pěti bodů na třetího Latvalu.

příspěvků: 4 celý článek »

Nemocné stromy ohrožují rally ve Walesu

foto

9. července 2010 • 06:30

Jedna ze soutěží národního šampionátu ve Walesu byla odložena kvůli propuknutí onemocnění stromů. Zdejší porosty napadá plísňovitá houba Phytophthora ramorum, která stromy zabijí.

žádný příspěvek celý článek »

toplist