www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Andres Aigner si zkrátil v RZ 12 trať

21. května 2006 • 16:30

Ani sedmý podnik seriálu mistrovství světa nevyšel podle plánu týmu Red Bull Škoda. Přestože testy nasvědčovaly tomu, že Harri Rovanperä by mohl s Fabií WRC pomýšlet hodně vysoko, dopadlo vše jinak.

Šéf týmu Red Bull Škoda Armin Schwarz celou situaci vysvětlil následovně: „Andreas měl několik defektů, ale jinak bylo jeho první vystoupení na šotolině dobré. Harri se nemohl stále dostat do potřebného tempa a to přesto, že jsme jeho vůz v servisu stále vylepšovali. Jediné pozitivní, co si ze Sardinie odvážíme, jsou body do MS FIA značek. Nyní se musí celý tým připravit na Rally Acropolis.“

Andreas Aigner dostal včera nejen penalizaci pěti minut za zkrácení tratě (RZ 12), ale také pokutu 5.000,- Euro. „Jsem rád, že jsem neklesl v pořadí ještě níže, protože jsem chtěl získat body do MS FIA značek. Kromě drobných chyb jsem se svým výkonem celkem spokojený. Nebylo to lehké, ale už se těším na Řeckou rally,“ dodal Rakušan.

Harri Rovanperä neměl příliš mnoho důvodů k radosti. „Na RZ 14 jsme začali mít potíže s transmisemi. Zavolal jsem tedy manažerovi týmu a ten mi řekl, že bez servisu nemá smysl dále pokračovat v rally. Auto jsem ale dle pravidel přivezl do uzavřeného parkoviště, tudíž jsem mohl získat body do MS FIA značek. Osobně nejsem ale spokojený. Měl jsem hodně problémů a navíc jsem nenašel správný rytmus. Stále se nám nedařilo optimálně vyvážit Fabii WRC, i když na tom celý tým usilovně pracoval. Je to smutné, protože jsem čekal lepší výsledek. Snad se ho dočkáme na Acropolis rally,“ doplnil na závěr Fin.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.05.2006 17:29
Cito
Ani zkracovani trate uz mu nepomuze. Boze, co ho ten Schwarz uci....
toplist