www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Toni Gardemeister plánuje více startů v IRC 2011

16. listopadu 2010 • 19:45

Finský pilot Toni Gardemeister plánuje v roce 2011 velký návrat na mezinárodní scénu. Během posledních dvou let se nezúčastnil velkého množství závodů, ale dosahovanými časy na Rallye Monte Carlo či dvanáctým místem absolutně při Neste Oil Rally Finland určitě zaujal širokou i odbornou veřejnost. Nyní to vypadá s jeho nejbližší budoucností mnohem pozitivněji.

Pětatřicetiletý pilot z Valkeala momentálně usilovně pracuje na programu několika startů v seriálu IRC s vozem S2000. V této době vede jednání s několika privátními týmy o startech se Škodou Fabia S2000 Evo 2, ale auto od jiného výrobce stále není vyloučené.

Přesnější plán závodů v sezóně 2011 by měl být potvrzen na začátku prosince, hlavním cílem by pak měla být Intercontinental Rally Challenge. „Momentálně jednáme o podrobnostech se svými sponzory a snažíme se sehnat dostatečný rozpočet a podporu od dalších společností. Určitě ale budeme startovat na Monte,“ řekl Toni Gardemeister.

Obdobně jako v minulých letech se Gardemeister nepředstaví pouze na závodech Intercontinental Rally Challenge. V jednání je několik účastí na soutěžích v národních šampionátech - ať už ve Finsku na Neste Rally, v Lotyšsku, možná i v Rusku. Kromě toho připravuje své BMW pro několik podniků, s největší pravděpodobností v Německu a na Saaremaa Rally v Estonsku.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.11.2010 22:34
Plhus
Tak to by bylo super!! A s Fabií bude na Monte velký favorit!!
16.11.2010 21:15
Pluto - moderátor
Tentokrát to vypadá vskutku nadějně, snad to vyjde.
16.11.2010 20:45
Karbonyl - moderátor
Mám pocit, že poslední dvě sezony se předsezónní titulky i sezónní (ne)průběh pravidelně opakují... Kdyby to tentokrát bylo jinak, nezlobiil bych se.
toplist