www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Organizátoři Monte: FIA neposlouchá, co chceme. Proto jsme v IRC

foto

31. prosince 2010 • 12:15

Legenda automobilových soutěží, Rallye Monte Carlo, dlouhou dobu neoddělitelně patřila ke světovému šampionátu. Myšlenka rotace soutěží však tehdy nepochopitelně dopadla i na podnik s takovým jménem a organizátoři soutěže emigrovali do konkurenčního šampionátu IRC, kde dostali oproti mistrovství světa možnost alespoň částečného návratu ke svým kořenům.

žádný příspěvek celý článek »

Toni Gardemeister plánuje více startů v IRC 2011

foto

16. listopadu 2010 • 19:45

Finský pilot Toni Gardemeister plánuje v roce 2011 velký návrat na mezinárodní scénu. Během posledních dvou let se nezúčastnil velkého množství závodů, ale dosahovanými časy na Rallye Monte Carlo či dvanáctým místem absolutně při Neste Oil Rally Finland určitě zaujal širokou i odbornou veřejnost. Nyní to vypadá s jeho nejbližší budoucností mnohem pozitivněji.

příspěvků: 3 celý článek »

Bernardo Sousa na Rallye Monte Carlo 2011

foto

15. listopadu 2010 • 13:40

Dalším účastníkem, který potvrdil svůj start na nadcházející jubilejní Rallye Monte Carlo, se o uplynulém víkendu stal portugalský pilot Bernardo Sousa. Pravidelný účastník SWRC je tak teprve druhým oficiálně potvrzeným jezdcem s Fordem Fiesta S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Na Rallye Monte Carlo také Francois Delecour?

foto

10. listopadu 2010 • 17:30

Francouzský jezdec Francois Delecour patří k největším legendám Rallye Monte Carlo. Právě na této soutěži zažil své největší pády i vítězství. Uvidíme jej na startu i u příležitosti nadcházejícího jubilejního ročníku?

příspěvků: 4 celý článek »

Setkají se Räikkönen a Kubica opět v Monte Carlu?

foto

10. listopadu 2010 • 07:00

Je to přesně jeden a půl roku, kdy se Kimi Räikkönen a Robert Kubica naposledy potkali jako soupeři při závodech v Monte Carlu. Schyluje se v malém knížectví proslulém svými kasíny k dalšímu významnému souboji těchto bezesporu kvalitních pilotů?

příspěvků: 2 celý článek »

Sezónu IRC 2011 opět otevře Rallye Monte Carlo

foto

20. července 2010 • 08:30

Jedna z nejlegendárnějších soutěží, jaká kdy spatřila světlo světa. Takto jednoduše lze charakterizovat Rallye Monte Carlo, nejstarší automobilovou soutěž, která se pořádá. V příští sezóně bude opět zahajovat seriál Intercontinental Rally Challenge.

žádný příspěvek celý článek »

Exkluzivní rozhovor s Tomem Cavem

foto

12. února 2010 • 16:30

Až do začátku roku byl britský pilot Tom Cave většině fanoušků neznámý. Do povědomí široké veřejnosti se dostal až po oznámení startů v seriálu IRC s Protonem Satria Neo S2000. Dnešní rozhovor poodhalí informace o jeho dosavadní kariéře i budoucnosti, vrátíme se také ke startu na nedávné Rallye Monte Carlo.

příspěvků: 3 celý článek »

Výlet Jarka Orsáka do sněhové bariéry ve fotografiích

foto

5. února 2010 • 17:30

Letošní Monte Carlo, stejně jako většina předcházejících ročníků, patřila mezi náročné soutěže. Sníh a led na horských RZ byl vítaným zpestřením pro diváky, ne vždy tomu tak bylo i pro soutěžní posádky. O zrádnosti ledu a změny počasí v průběhu dne se přesvědčila i posádka Jaroslav Orsák - Karel Vajík. V 9. RZ skončili nedobrovolně mimo trať.

žádný příspěvek celý článek »

Sestřihová videa z Rallye Monte Carlo od Aleše Trhlíka

foto

5. února 2010 • 17:15

Definitivní tečkou za letošní Rallye Monte Carlo budou sestřihová videa první patnácky absolutní klasifikace plus výběr ostatních posádek tak, jak je o třetím lednovém víkendu zachytil náš stálý redakční spolupracovník Aleš Trhlík.

příspěvků: 1 celý článek »

Jaroslav Jugas o Rallye Monte Carlo

foto

5. února 2010 • 15:30

„Čtvrté místo ve třídě N 3, 31 absolutně ze 63 aut je dobré umístění, ale hlavně jsme zase na závěr byli na náměstí u knížecího paláce v cíli.“ Takto zhodnotil již druhou účast v slavné soutěži pilot červené Alfy Romeo Martin Rada, rodák z Hustopečí. Svůj křest v křesle navigátora nově vytvořené posádky si odbyl zlíňák Jaroslav Jugas. Tomu jsme položili tři otázky vztahující se k tomuto legendárnímu závodu.

žádný příspěvek celý článek »

The best of Rallye Monte Carlo - video od Nedbise

foto

3. února 2010 • 14:00

Na závěr své série videí z letošní Rallye Monte Carlo si pro vás připravil Michal Nedbal malý bonbónek - téměř čtyřminutové sestřihové video poskytující efektní průřez celým soutěžním týdnem, v němž probíhal letošní 78. ročník této legendární soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Monte Carlo dostalo ultimátum - spolupráce nebo válka

foto

2. února 2010 • 08:50

Situace mezi seriály MS a IRC se začíná výrazně přiostřovat. Organizátoři a promotéři světového šampionátu si jsou více než dobře vědomi, že je pro ně pouze čtyři roky existující, ale přesto velice dobře fungující šampionát podporovaný Eurosportem nepohodlnou konkurencí, které by se rádi zbavili. Jedni vidí konečné řešení otázky ve sloučení obou seriálů, druzí zase používají jiné metody nátlaku – tak jako nyní v případě Rallye Monte Carlo.

příspěvků: 15 celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od Joao M Farii

foto

2. února 2010 • 01:00

Ještě jednou se ve fotografiích vrátíme k letošnímu zahajovacímu podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge - Rallye Monte Carlo. Autorem dnešní série snímků je náš portugalský spolupracovník Joao M Faria. Vydejme se společně zpět do francouzských Alp na tratě legendární soutěže, při které měl Joao poprvé ve svém životě možnost spatřit sníh.

žádný příspěvek celý článek »

Honza Černý zazářil při své premiéře na Monte Carlu (+ONBOARD)

foto

1. února 2010 • 17:30

Sezóna 2010 začala pro Honzu Černého s Pavlem Kohoutem ve velkém stylu. Mladá posádka totiž do nového roku vstoupila startem na slavné Rally Monte Carlo, jejíž 78. ročník tak jako minulý rok zahájil seriál IRC. Honza Černý se letos přihlásil do projektu Renault Clio European Trophy a právě Monte Carlo bylo úvodním závodem tohoto poháru.

žádný příspěvek celý článek »

Campana chce více startů v IRC

foto

1. února 2010 • 16:20

Hvězda čtyřiadvacetiletého Korsičana poprvé začala na mezinárodní nebe stoupat v roce 2008, když na svém domácím území zastínil soupeře ze seriálu JWRC. Nyní má tento středomořský talent za sebou debut v seriálu IRC a podle všeho se mu v tomto šampionátu zalíbilo.

žádný příspěvek celý článek »

toplist