www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Na Monte pojedou i Elena a Vouilloz

23. listopadu 2010 • 20:40

Přesně dva měsíce zbývají do startu Rallye Monte Carlo. Již nyní se sešlo více než 250 přihlášek, takže pořadatelé budou mít ve druhé polovině prosince náročný úkol - provést důkladnou selekci, protože na start bude připuštěno maximálně 100 posádek.

Devětasedmdesátý ročník ve stoleté historii legendární soutěže opět povede na tratích kolem Valence a Monte Carla. Uzávěrka přihlášek byla posunuta na 6. prosince, poté již proběhne zmíněná selekce, na základě které bude vybrána stovka šťastlivců.

Koho již můžeme nalézt mezi příhlášenými posádkami? Škoda nasazuje osvědčenou čtveřici z letošního vystoupení v IRC - Hänninen, Kopecký, Loix a Vouilloz. Ty doplní nováček v barvách Škoda UK Andreas Mikkelsen. Peugeot zatím nasazuje trojici posádek Magalhaes, Neuville a Wilks, k nim přibude i legendární Francois Delecour. Svou přihlášku poslal i Toni Gardemeister, o voze zatím nebylo rozhodnuto. Rozhodně překvapivá je přihláška sedminásobného mistra světa Daniela Eleny, který by se měl obdobně jako Pierre Campana představit za volantem Citroënu DS3 R3.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.11.2010 09:24
Plhus
Nee... :P "z loňského vystoupení v IRC"
toplist