www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Manfred Stohl s body vůbec nepočítal

21. května 2006 • 18:55

Za tým OMV Peugeot Norway dokončil náročnou Rally Sardinia pouze Manfred Stohl, jelikož Henning Solberg po sobotním výpadku nevyužil systému SupeRally a do nedělní etapy nenastoupil. Manfred Stohl s vozem Peugeot 307 WRC si nakonec z Itálii odváží dva body za sedmé místo.

Ještě před závěrečnou rychlostní zkouškou byl Manfred Stohl až na deváté pozici. Petter Solberg se však propadl po potížích s řízením na devátou příčku a Chris Atkinson havaroval, tudíž se rakouskému jezdci otevřela cesta k sedmému místu.

„Něco takového se v rally stává,“ řekl na úvod Stohl. „Neměl jsem svůj den a celou dnešní etapu jsem se protrápil. Nic nešlo podle plánu. Už jsem začínal věřit tomu, že to snad nikdy neskončí. To, že jsem nakonec získal dva body za takový výkon, tak tomu říkám štěstí. Už se ale těším na Rally Acropolis, i když vím, že nás čeká na voze spousta práce. Musíme vše analyzovat a zjistit problém. V Řecku se nám bude dařit určitě mnohem lépe.“

Henning Solberg nevyužil příležitosti nastoupit do nedělní etapy díky systému SupeRally. Důvody měl dva – nemohl již získat body do MS FIA značek ani jezdců a navíc si může před Rally Acropolis vyměnit motor bez toho, aby byl penalizován.

„Samozřejmě, že to mrzí, když jsem musel odstoupit ze třetího místa. Udělali jsme ale s týmem Bozian Racing správné rozhodnutí. Mnohem důležitější už bylo, mít na sto procent připravený vůz Peugeot 307 WRC do Řecka, když tady to nevyšlo. Doufám, že tam nám bude přát více štěstí a dojedu na dobré pozici až do cíle,“ dodal na závěr zklamaně Henning Solberg.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist