www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - PdTech Mikuláš Rally Slušovice

Pořadatelé PdTech Mikuláš Rally Slušovice se připravují na zimní soutěž

3. prosince 2010 • 11:00

Když jsme se na konci loňské PdTech Mikuláš Rally Slušovice bavili s ředitelem soutěže Josefem Minaříkem, nebylo zdaleka jasné, jestli na obnovenou tradici slušovických 'rozlůčkových' sprintů navážou pořadatelé z Podkopné Lhoty také v roce 2010. To se nakonec povedlo, určitě k velké radosti příznivců automobilových soutěží, a start letošního ročníku se kvapem přibližuje.

Jaroslav Orsák - PdTech Mikuláš Rally Slušovice 2009

A co bylo vlastně tím rozhodujícím momentem, který zvážil misku vah pro konání další PdTech Mikuláš Rally Slušovice? „Upřímně řečeno, ani jsme nějak neuvažovali o dalším ročníku, jak jsem to avizoval už loni. Nakonec si ale to pokračování vyžádaly samotné posádky, které tu startovaly už loni a oslovily nás, zda bychom neuspořádali další ročník,“ podává určitě pozitivní vysvětlení Minařík.

Aktuální povětrnostní podmínky, které panují v celé Evropě, nasvědčují tomu, že se slušovická soutěž tentokrát rozhodně nepojede na suchém asfaltu, jako tomu bylo v případě loňského roku. Tím se však pořadatelé nenechali ani náhodou zaskočit. „Trať je celá pod sněhem, ale pravidelně ji prohrnujeme a zároveň na krajích vytváříme bariéry. Prakticky od momentu kdy začal padat sníh ji průběžně čistíme traktorem. Příští týden se sice podle předpovědi očekává lehké oteplení, ale nemyslím si, že soutěž odjedeme na mokru,“ popisuje akuální situaci ředitel rally.

Podle aktuální předpovědi počasí by však oteplení nemělo znamenat úbytek sněhové pokrývky z trati, spíše se naopak očekává další sněžení ve dnech před startem podniku. Otázkou tak je, zda organizátoři nesáhnou k případnému použití inertních či jiných posypů. „Pokud jde o použití posypových materiálů, rozsolíme pouze kritické úseky, kde by auta mohl zůstat viset a zablokovat trať. Zbytek necháme pod sněhem a ledem,“ slibuje Josef Minařík a dodává: „Vozům kategorie Super 2000 pak bude umožněno použití alternativního rozměru ráfků, tedy nikoliv jen 18tipalcových.“

V poslední tiskové zprávě se hovořilo o tom, co fanoušky zajímá asi nejvíce, tedy o aktuálním stavu předběžné startovní listiny. Samozřejmě také nás zajímala momentální situace i jednotlivá jména jezdců, kteří by se měli v okolí Slušovic představit. „Aktuálně máme 55 přihlášených posádek a toto číslo ještě není konečné. Svou účast potvrdil Roman Kresta, startovat by měli například také Pavel Valoušek, Roman Odložilík, Tomáš Kostka či Polák Grzegorz Grzyb. Vozů kategorie WRC máme přihlášeno celkem devět, z toho dva Citroeny Xsara WRC, dvě Subaru Impreza WRC a zbytek jsou auta značky Škoda. Startovní listinu budeme uzavírat v neděli,“ konkretizuje tuto otázku ředitel PdTech Mikuláš Rally Slušovice 2010.

Co je každopádně jisté už dnes je fakt, že se příští sobotu na slušovicku bude závodit, ať už budou podmínky na trati jakékoliv. „Počasí sice neporučíme, ale na druhou stranu počítáme s tím, že to může celou rally udělat ještě atraktivnější. Vzhledem k aktuálním podmínkám také připravíme zajímavá a bezpečná divácká místa,“ říká Josef Minařík a zároveň dodává: „Závod se rozhodně bude konat, bez ohledu na počasí.“

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.12.2010 18:25
Pluto - moderátor
Tomáš Kostka nakonec jede.
06.12.2010 15:43
Pluto - moderátor
Doufám, že bude sníh...
06.12.2010 15:22
forde
..škoda Kostky,ale i tak se máme na co těšit!!
06.12.2010 14:14
Pluto - moderátor
Nakonec bude jen jedna Xsara, Kostka nejede.
04.12.2010 14:51
Wladimeer
Na okruh 30,-
04.12.2010 11:23
Andrew
A kolik bude vstupné? ;-)
03.12.2010 15:23
Ruba
Ale asi Kresta nebo Kostka...
03.12.2010 15:22
Ruba
Jedna Xsara bude Odložilík... Ale další faakt nevím...
03.12.2010 15:17
PepaZL
Díky za info. Už se těším. Kdo bude asi v těch Citroenech ...?
03.12.2010 12:00
Plhus
Super!!!
toplist