www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Posádky poctivě trénují před Monte Carlem (+VIDEO)

10. prosince 2010 • 08:00

Start jedné z nejprestižnějších automobilových soutěží na světě, Rallye Monte Carlo, se nezadržitelně blíží. Špíčkové týmy i posádky berou tuto soutěž vážně a tak jsou v současné době v plném proudu testy před touto legendární soutěží.

Freddy Loix, test před Rallye Monte Carlo 2011Andreas Mikkelsen, test před Rallye Monte Carlo 2011

Tým Škoda Motorsport se k velkému, téměř dvoutýdennímu testu vydal na jih Francie. V okolí Saint Auban si mělo možnost vyzkoušet své vozy všech pět účastníků Monte Carla v barvách továrního týmu (či britského dealera). „Bylo to celkem náročné, protože se hodně měnily podmínky. Začaly jsme na suchu, ale pak se to kompletně obměnilo. Ale svým způsobem to byla ideální příprava na Monte. Tento podnik by byl za sucha relativně jednoduchý, ale díky proměnlivému počasí se stává jednou z nejtěžších soutěží na světě,“ prozradil Freddy Loix po úterním testu.

To Andreas Mikkelsen, který jezdil na stejném místě včera, měl úplně jiné podmínky. „Teplota kolem +10, slunečno, cesty vesměs suché a mokré. Měli jsme možnost vyzkoušet různé typy pneumatik Michelin - od sněhových až po klasické slicky,“ prozradil norský mladík.

Nezahálí však ani konkurenční značky. V těchto dnech se konají testy Protonu, poctivě testuje také Peugeot, jak ostatně můžete vidět na přiloženém videu, kde se představuje tovární okruhový jezdec francouzské značky Stéphane Sarrazin. Další fotky a videa z testů pak můžete nalézt na fóru.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist