www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - PdTech Mikuláš Rally Slušovice

PdTech Mikuláš Rally Slušovice vyhrál Jaroslav Orsák

12. prosince 2010 • 05:00

Přestože to tak dlouhou dobu nevypadalo, nakonec se letošní PdTech Mikuláš Rally Slušovice uskutečnila jako sněhová soutěž. A nejlépe z ní vyšel Jaroslav Orsák.

Jaroslav Orsák - Karel Vajík (Mitsubishi Lancer Evo IX)

Ještě brzo ráno to vypadalo, že trať bude podobná posledním dnům, tzn. trať beze sněhu, jen s občasnou ledovicí. Od rána ale začalo vytrvale sněžit, takže v době plánovaného startu jedenáct minut po poledni již byla trať kompletně pod sněhem a ledem.

To notně zkomplikovalo situaci nejen posádkám, ale i organizátorům. Pod vlivem aktuálních podmínek pořadatelé rozhodli, že slušovický okruh se bude moci jet na pneumatikách s hroty, naopak rychlostní zkouška vedoucí přes Kašavu se i vinou logistických problémů (posádky by nemohly jet na přejezdu na pneu s hroty, takže by musela být dodatečná přezouvací zóna před startem RZ i za jejím cílem) mohla jet pouze na sněhových pneumatikách.

S touto situací si nedokázala řada posádek poradit. Některé to vzdaly již před startem úvodní rychlostní zkoušky, řada z nich odstoupila po RZ 1. Asi nejelegantněji to vyřešil Silvestr Mikuláštík, který všechny 'nasmlouvané' kilometry obkroužil kolem dostihové dráhy ve Slušovicích.

O vítězství se mezi sebou přetahovali Jaroslav Orsák a Tomáš Kostka. Zatímco okruhový pilot se zkušenostmi z formule 1 byl rychlejší na okruhové zkoušce, populární 'Jarin' kraloval na klasickém testu. V cíli byl nakonec o více než dvanáct vteřin rychlejší Jaroslav Orsák, na stupně vítězů zmíněnou dvojici doplnil Martin Bujáček, který dokázal absolutně vyhrát první rychlostní zkoušku. Další místa v první pětce obsadili Martin Březík a Roman Kresta s dalšími Lancery Evo IX.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.12.2010 09:51
Ricardo - moderátor
Jojo musím uznat, že Silvestr to vyřešil naprosto famózně. Byl jsem tam a lidi mu tleskali stále více a více :-) Je to borec, pobavil hodně diváků, dokonce i oblíbeným kolečkem....
toplist